Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop.be

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*

Benodigdheden tabel

De formule om uit te rekenen hoeveel biscuitmix, water en eieren je nodig hebt voor je bakvorm gaat als volgt: je hebt 1 ei van 50g (zonder schil), 65g mix en 6,5 ml water nodig per 1/2 liter inhoud van je bakvorm. De inhoud van je bakvorm kan je berekenen door deze met een maatbeker met water te vullen.

Bakvormen Rond - 7,5 cm hoog (3 inch)

 ø15 cm (6 inch)ø20 cm (8 inch)ø25 cm (10 inch)ø30 cm (12 inch) ø35 cm (14 inch)
Inoud in liters:1,3L2,2L3,5L5,2L7,4L
Aantal personen:6-88-1216-2020-2530-35
Biscuit: 200g250g330g500g800g
Water:20ml/g25ml/g33ml/g50ml/g80ml/g
Eieren (maat L):3 (160g)4 (200g)5 (250g)7 (380g)12 (600g)
Baktijd:25-30 min30-35 min35-40 min50 min55-60 min
Marsepein/Fondant:300g400g600g900g1200g
 
Vullen met botercrème 
Boter:125g185g250g325g 
Mix:100g150g200g260g 
Water:100ml150ml200ml260ml 
Banketbakkersroom:25g35g50g65g 
Melk:75ml110ml150ml195ml 

 

Bakvormen Rond - 10 cm hoog (4 inch)

 ø15 cm (6 inch)ø20 cm (8 inch)ø25 cm (10 inch)ø30 cm (12 inch) ø35 cm (14 inch)
Inhoud in liters:1,7L2,8L4,5L6,7L9,6L
Aantal personen:6-88-1216-2020-2530-35
Biscuit: 260g325g430g650g1040g
Water:26ml/g33ml/g43ml/g65ml/g104ml/g
Eieren (maat L):4 (200g)5 (260g)6½ (325g)9 (495g)15½ (780g)
Baktijd:30-35 min35-40 min45-50 min55-60 min65-70 min
Marsepein/Fondant:390g520g780g1,2kg1600g
 
Vullen met botercrème
Boter:175g250g325g450g600g
Mix:140g200g260g360g480g
Water:140ml200ml260ml360ml480ml
Banketbakkersroom:35g50g65g90g120g
Melk:105ml150ml195ml270ml350ml

 

 

Bakvormen Vierkant - 7,5 cm hoog (3 inch)

 20x20 cm (8x8 inch)25x25 cm (10x10 inch)30x30 cm (11x11 inch)
Inhoud in liters:2,5L4,5L5,5L
Aantal personen:12-1620-2526-30
Biscuit: 330g500g800g
Water:33ml/g50ml/g80ml/g
Eieren (maat L):5 (250g)7 (380g)12-13 (600g)
Baktijd:35-40 min40-45 min55-60 min
Marsepein/Fondant:600g800g900g
 
Vullen met botercrème 
Boter:185g300g375g
Mix:150g240g300g
Water:150ml240ml300ml
Banketbakkersroom:35g60g75g
Melk:110ml180ml225ml
 
Botercrème buitenzijde
Boter:120g 240g
Mix:100g 200g
Water:100ml 200ml

 

Andere Bakvormen


 ø18 cm (7 inch) - 7,5 cm hoogø24 cm (9,5 inch) springvormø28 cm (11 inch) springvormWilton Wonder Mold (Barbie)Wilton Bal Bakvorm
Inhoud in liters:1,5L2,5L3,5L2,5L2L
Aantal personen:6-812-1418-2216-208-10
Biscuit: 200g330g430g330g200g
Water:20ml/g33ml/g43ml/g33ml20ml
Eieren (maat L):3 (156g)5 (260g)7 (350g)5 (260g)3 (156g)
Baktijd:30 min35 min40 min40 min30 min
Marsepein/Fondant:300g500g700g550gDiv. vlakjes
 
Vullen met botercrème
Boter:125g185g250g250g 
Mix:100g150g200g200g 
Water:100ml150ml200ml200ml 
Banketbakkersroom:25g35g50g50g 
Melk:75ml110ml150ml150ml 
 
Botercrème buitenzijde
Boter:75g 120g182g 
Mix:50g 100g150g 
Water:50ml 100ml150ml 

 

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief