Chocoladedecoratietips voor jou!
Chocolade is een veelzijdig product dat je het hele jaar door voor allerlei situaties en baksels kan gebruiken. Je kan natuurlijk als tussendoortje een stukje of een hele reep eten, maar je kan het ook inzetten voor taarten, cupcakes, koekjes, snoepjes of andere lekkernijen. Of je nu bakt voor jezelf, een verjaardag, bruiloft of vieringen als Sinterklaas, Kerstmis of Valentijnsdag. Met chocolade zit je altijd goed. Je kan het goed gebruiken in je baksel, maar je kan er ook heel mooi mee decoreren. Daarom hebben wij voor de chocolovers de beste chocoladedecoratietips op een rij gezet. Laat je inspireren!
Chocoladefiguurtjes
Als je lekker aan het bakken bent en op zoek bent naar leuke figuurtjes, dan zijn er altijd wel chocoladefiguurtjes die jouw gebak of dessert helemaal af kunnen maken. In december staan natuurlijk de grote kerstrecepten op je bakplanning. Voor deze recepten kan je de leuke decoraties van FunCakes gebruiken. Gemaakt van echte Belgische chocolade, hoe lekker is dat! Er zijn verschillende sets met figuurtjes in kerstthema, namelijk kerstfiguren, brons/gouden sterren, candy canes, kerstmannen of een vrolijke kerstmix. Met deze figuren in kerstthema maak jij bij het kerstdiner indruk op al je gasten. En met Belgische chocolade scoor je natuurlijk altijd.
Driptaarten/chocodrip
Een moderne vorm van taartdecoratie is de drip. Je ziet ze overal. Die prachtige drips die van de rand van de taart mooi naar beneden druppelen. Met een supermooi eindresultaat. De FunCakes Chocodrip en de PME Luxe Taartdrip zijn de sleutel voor deze taarten! De drips zijn er in alle kleuren van de regenboog, dus je kan je taarten laten drippen tot ze een perfect en kleurrijk plaatje vormen. Zo wordt jouw taart net een chocosprookje!


Chocoballetjes en parels
Als je je gebak een stijlvolle look wil geven, zijn chocoballetjes- en parels een echte must in de keuken. Je hebt ze in grotere en kleine formaten. De balletjes zijn er net als de drips in verschillende kleuren. Zo geef je voor iedere gelegenheid precies de juiste touch aan je gebakjes. Wil je iets zomers bakken? Dan zijn gele balletjes ideaal. Ga je bakken voor kerst? Versier dan je baksels met brons/gouden balletjes of Candy Choco Parels in de kleur Bordeaux. Er is een chocoballetje of een parel voor ieder seizoen en ieder feest! De balletjes zijn dus multi-inzetbaar en perfect voor ieder gebak of dessert. Met de balletjes en parels van FunCakes geef je al je baksels de juiste kleur en smaak van het seizoen!
Chocoladekrullen
Ben je op zoek naar een chocoladedecoratie die ook nog eens vol van smaak is? Dan zijn de Belgische krullen van PME precies wat je zoekt. De krullen zijn ideaal voor het decoreren van slagroomtaarten, cupcakes en desserts. Ze zijn er in verschillende smaken en kleuren: karamel, aardbei, melk, wit en puur. De curls zijn een mooie decoratie op een verjaardagstaart. Een cadeautje om te zien, krijgen én om te eten. En stiekem ook heel lekker om er een paar los van uit je hand te eten. Chocokrul erop los!
Decostiften
Met chocoladedecoratiestiften kan je je baksel versieren met een tekening of een tekst. Zo geef je er een persoonlijke touch aan. Je decoreert met gemak een taart, cupcakes of ander gebak volledig naar eigen inzicht. Ga je bakken voor kerst? Maak dan bijvoorbeeld koekjes met een leuk rendiergezichtje of een kerstman erop. Met de decoratiestiften van Scrapcooking geef je je kerstbaksel een sfeervolle look met een chocoladetint.
Smelten
Alsof het water je nog niet door de mond loopt, hebben we nog een laatste chocodecotip: smelten! Zet een pannetje op het vuur met daarin een laagje water. Doe daar een kom of een andere pan. Daarin leg je de chocolade en laat je het al roerend op au-bain-marie smelten tot een glad mengsel. Giet daarna de gesmolten chocolade op een koud oppervlak zodat het mengsel iets afkoelt. Giet het over in een kom en doe het in een spuitzakje. Nu kan je gemakkelijk je gebak decoreren met het eigen gemaakte chocolademengsel. Of er figuurtjes van maken in onze speciale chocolademallen en deze af laten koelen zodat je ze op je gebakje kan steken. Zó leuk en lekker, je smelt ervan!
Krijg je geen genoeg van deze zoete tips? Check dan alle chocoladedecoraties op onze website.

Wil je ook graag taarten gaan maken met de chocoladedecoraties? Bekijk dan ook de recepten en maak iedere gelegenheid en feestdag perfect!
Check de chocoladerecepten van FunCakes