
Hoe bewaar je icing en fondant?
15 sept. 2017
Heb jij nog icing of fondant over na het decoreren van jouw taart of cupcakes? In deze blog zul je lezen hoe je het best je icing en fondant kunt bewaren. Aan het einde is er ook een duidelijke video van Wilton hoe je het beste je fondant en icing kunt bewaren voor later gebruik.
Het bewaren van fondant
Na het decoreren van jouw taart of cupcakes kan het voorkomen dat je nog fondant over hebt. Dit is geen probleem, want fondant kan je bewaren! Zo kun je het op een later moment nog gebruiken voor een andere creatie en hoef je het niet weg te gooien.
Het is belangrijk om je fondant zo soepel mogelijk te houden. Verpak de rolfondant goed in huishoudfolie of in een luchtdicht zakje, zodat de fondant niet uitdroogd. De fondant moet bewaard worden op een koele en donkere plek. Blijf altijd goed kijken naar de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat. Als het niet meer lekker ruikt of niet meer goed proeft, kun je het beter niet meer gebruiken.
Tip: Heb je de oude verpakking niet meer? Plak dan een etiketje op je restje verpakte fondant met de houdbaarheidsdatum.
Het bewaren van icing
Net zoals fondant kan je ook icing overhouden na het decoreren van koekjes. Icing is goed te bewaren, net als fondant moet je icing niet laten uitdrogen. Je kan het in een spuitzak bewaren of in een bakje. Wel moet je spuitzak goed af sluiten!
Het kan zo zijn dat het water en de suiker in de icing gaan scheiden. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken, want daar kan je weer soepele icing van maken. Dit doe je door in de spuitzak te kneden of door te roeren in het bakje. Zorg ervoor dat je de icing op een koele plek bewaard, dit hoeft niet in de koelkast te zijn. Icing kan twee weken goed blijven in de koelkast.
Wilton video
In de Wilton video wordt uitgelegd hoe je fondant, icing en botercrème kan bewaren. Hierin kan je stap voor stap zien wat je moet doen.