
Wat is Marsefond?
17 januari 2023
Marsepein en rolfondant worden allebei veel gebruikt om taarten te bekleden. Maar wist je ook dat je beide kan combineren? Zo combineer je de smaak en de eigenschappen van beide producten. Als je niet van fondant houdt en het lastig vindt om je taart te bekleden met marsepein, is marsefond de perfecte oplossing voor jou!
In deze blog vertellen wij jou alles over Marsefond en hoe je deze gemakkelijk zelf kan maken! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!
Gelijk Marsefond maken? Bekijk dan het recept hieronder!
Het recept voor Marsefond
Wat is Marsefond precies?
Marsefond is een mix van marsepein en fondant. Door de twee te mengen combineer je de smaak en eigenschappen van beide producten. Marsefond is bijvoorbeeld een stuk elastischer dan alleen marsepein, dit maakt het bekleden van taarten een stuk makkelijker. Ook is het net iets stugger en steviger dan alleen fondant. Een ander voordeel is dat de smaak van fondant minder zoet wordt en meer naar marsepein smaakt. Als je de smaak van fondant niet lekker vindt, is marsefond dus een hele goede oplossing.
Nog niet helemaal uit of je fondant, marsepein of marsefond moet gebruiken? Lees hieronder meer over marsepein en fondant!
Marsepein
Marsepein is een deegachtig mengsel gemaakt van gemalen suiker en amandelen. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat marsepein vettig en plakkerig is, daarnaast smaakt marsepein erg naar amandelen. Marsepein heeft een blanke kleur van zichzelf en is niet spierwit. Het heeft een korrelig structuur door de stukjes amandelen. Het droogt niet uit, hierdoor heb je meer tijd om je taart en gebakjes te bekleden. Het maken van figuren met marsepein is een stuk lastiger en niet aan te raden. Doordat marsepein zacht blijft, zakt je figuur snel in.
Fondant
Fondant bestaat voornamelijk uit suiker en glucose, hierdoor is het goed kneedbaar en uitrolbaar. Het wordt veel gebruikt bij het bekleden van taarten, het decoreren van cupcakes en gebakjes. Fondant is ook erg geschikt om figuren mee te maken die je daarna kan gebruiken als decoraties op je baksels. Als je het fondant uit de verpakking haalt is het vaak heel hard en stug. Voor het gebruik moet je dus goed kneden tot het fondant elastisch wordt. Hierdoor krijg je geen barsten bij het boetseren en bij het bekleden van een taart.
Veel mensen vinden de smaak van fondant niet lekker en vinden het te zoet. Daarnaast is het bekleden van een taart met marsepein soms echt een uitdaging. Marsefond is daarom echt een goede middenweg!
Hoe maak je Marsefond?
Marsefond is een combinatie van marsepein en fondant. De verhouding is 1:1, dus gelijke delen marsepein en fondant. Door fondant en marsepein met elkaar te mengen, krijg je marsefond. De voordelen van marsefond:
- Marsefond is elastischer dan alleen marsepein
- Het is net iets stugger en steviger dan alleen fondant
- Het smaakt meer naar amandel en is minder zoet dan fondant
Probeer marsefond uit met de FunCakes Marsepein en de Smartflex Fondant, die is namelijk perfect te combineren met marsepein!
Het recept voor Marsefond