Red Velvet Cake met Cream Cheese Glazuur
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 1/5

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 200 ml water
- 3 eieren
- 100 ml plantaardige olie
- 200 gram ongezouten boter
- 200 gram cream cheese (bijvoorbeeld Mon Chou)
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bereid de Red Velvet Cake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het beslag in een ingevette ronde bakvorm van 25 centimeter. Bak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de cake uit de bakvorm en laat hem afkoelen.
Maak intussen het cream cheese glazuur. Mix in een grote kom 200 gram boter en 200 gram cream cheese. Zet de mixer op de laagste stand en voeg in delen de 450 gram suikerbakkerspoeder toe, totdat de glazuur zacht en romig is. Voeg als laatste vanille smaakstof toe, dosering naar eigen smaak.
Wanneer de cake is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen. Smeer allereerst de onderste laag in met cream cheese glazuur. Plaats daarna de tweede laag erop. Smeer ook deze laag in met het cream cheese glazuur en plaats de laatste laag erop. Smeer nu de bovenkant van de taart in met het cream cheese glazuur. Werk vervolgens verder omlaag langs de randen, zodat uiteindelijk de gehele taart met de cream cheese is bedekt.
Spuit ter decoratie nog wat toeven bovenop de taart en garneer met wat strooisels of geschaafde chocolade
Mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.