Basis cupcakes met fondant/marsepein
45 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Suikerbakkerspoeder 900 g
- FunCakes Mix voor Cupcakes 500 g
- FunCakes Food Colour Gel Roze 30 g
- FunCakes Rolfondant Bright White 250 g
- FunCakes Edible Glue (Eetbare Lijm) 22 g
- 250 g boter
- 5 eieren (ca. 250 g)
Benodigdheden
- FunCakes Baking Cups White pk/48
- Wilton Recipe Right® Muffin bakvorm 12 cupcakes
- Wilton Recipe Right non-stick cooling grid 40x25 cm
- PME Flower Blossom Plunger Cutter set/4
- PME kunststof roller glad 15 cm
- Koekjes uitsteker ring pro Ø 7 cm
- Cocktailprikker
Stap 1: Bak de cupcakes
Bereid de FunCakes Mix voor Cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen. Hebben ze een bolletje bovenop? Snijd deze dan recht af.
Stap 2: Kleur de fondant of marsepein
Kleur de FunCakes Rolfondant Bright White of marsepein met de FunCakes Food Colour Gel Roze. Gebruik een cocktailprikker om wat kleurstof toe te voegen en kneed dit goed door tot het zacht en soepel is. Voor extra kleur herhaal je dit met een schone prikker.
Stap 3: Steek rondjes uit
Strooi wat FunCakes Suikerbakkerspoeder op je werkblad en rol de gekleurde fondant of marsepein uit met een PME kunststof roller glad. Steek er rondjes uit met de Koekjes uitsteker ring pro Ø 7 cm. Bestrijk de bovenkant van de cupcakes met een beetje FunCakes Edible Glue (Eetbare Lijm) en plak de rondjes erop.
Stap 4: Versier de cupcakes
Steek decoraties zoals bloemen of figuurtjes uit met de PME Flower Blossom Plunger Cutter set/4. Plak deze met wat edible glue op de fondantrondjes voor op de cupcakes.
Stap 5: Geniet van je versierde Basis cupcakes met fondant/marsepein
Laat je creativiteit los en maak elke cupcake uniek!
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.