Bavarois bombe
3 ½ uur
Moeilijkheidsgraad: 3/5

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 3 eieren (circa 150 gram)
- 20 ml water
- 250 ml slagroom
- 60 ml water
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 200 gram mix voor biscuit, 3 eieren en 20 ml water in een kom. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen. Smeer het beslag dik (ongeveer 1 cm) uit over de ingevette bakplaat en bak dit 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Direct na het bakken het biscuit van de bakplaat halen en laten uitdampen op een rooster. Snij een cirkel uit de biscuit op het formaat van de bakvorm. Deze cirkel heb je nodig voor de bodem van de bombe.
Klop 250 ml slagroom lobbig. Meng de 50 gram bavarois mix met 60 ml water en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de slagroom. Spatel de bavarois zo snel mogelijk in de balvorm en dek het af met een plakje uitgestoken biscuit. Zet nu de vorm voor minimaal 3 uur in de vriezer.
Verwarm de gelei en laat deze afkoelen naar 40°C. Haal de bombe uit de vorm en zet deze op een taart rooster, giet de gelei over de bevroren bombe en decoreer de zijkant met de hazelnootkrokant. Versier de bombe vervolgens met een marsepeinen roosje voor een luxe uitstraling.
Mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.