Bloemen Cupcakes
1 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Voor 20 cupcakes.
Overige benodigdheden:
- Lolly's (bijvoorbeeld druivensuiker-lolly's)
- 250 g (room)boter
- 5 eieren (250 g)
Voor 20-24 cupcakes: 500 g mix, 250 g (room)boter en 5 eieren (250 g). Meng in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak de cupcakes in de oven in ca. 18-20 minuten gaar.
Haal ze na het bakken meteen uit de muffinbakvorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Kneed de gele, oranje en rode fondant goed door. Rol de fondant uit op een beetje suikerbakkerspoeder. Steek voor iedere lolly twee bloemen uit.
Plak met een beetje piping gel de bloemen op elkaar. Doe een beetje piping gel op de achterkant van de lolly (ter hoogte van het stokje). Steek nu het lollystokje in het midden van de bloem en schuif de bloemen tegen de lolly aan. Plaats de lolly met het stokje omhoog, zodat de fondant goed kan drogen.
Rol nu de groene fondant en steek hier de blaadjes uit, je hebt ongeveer 1 á 2 blaadjes nodig per lolly. Rol daarna de bruine fondant uit en steek hier rondjes uit. Plak de rondjes met een beetje piping gel op de cupcakes. Steek de blaadjes samen met de lolly’s in de cupcakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.