Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop.be

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*

De favoriete kerstrecepten van onze collega’s + recept voor appeltaart

Wij hebben een aantal van onze collega’s bij Deleukstetaartenshop gevraagd naar hun favoriete recepten voor de Kerst. Een heerlijk zelfgebakken taartje of zelfgemaakt dessert mag bij de echte Deleukstetaartenshoppers natuurlijk niet ontbreken bij het kerstfeest. Onze collega Sylvia heeft voor deze gelegenheid zelfs haar geheime familierecept voor appeltaart met ons gedeeld. Ben je benieuwd naar wat wij het liefst op tafel zetten met Kerst en het appeltaartrecept? Lees dan snel verder en laat je inspireren! 

Annemiek: Limoncello Tiramisu

Dit dessert is ECHT ultiem genot! Ik moet van mijn kinderen elk jaar met kerst tiramisu maken, je weet wel….die old skool met koffie en likeur. Op een gegeven moment heb ik deze limoncello tiramisu bedacht en ze dit als soort van verrassing voorgeschoteld als dessert na het kerstdiner. Ze waren echt laaiend enthousiast. Het is lekker fris en romig en heel makkelijk om te maken. Echt een must try!

Recept voor Limoncello Tiramisu

Anoek: Tiramisu

Mijn all time favoriete Kerst recept is Tiramisu! Altijd een hit en altijd lekker! Voor de kinderen maak ik dan een alcoholvrije versie (de lange vingers doop ik dan nergens in), en zelf gebruik ik geen Cointreau maar Amaretto, zo lekker! Ik denk dat ik dit met kerst altijd maak, omdat ik erg van tradities hou. Ik maak een grote kalkoen, heerlijk gevuld met allerlei lekkers, stoofpeertjes erbij, harico verts met spek eromheen en gebakken aardappeltjes… En afronden met koffie en een groot stuk tiramisu! Mmm is het al Kerst?

Recept voor Tiramisu

Marieke: Glühweintaart

De Bosvruchten Glühweintaart is mijn favoriete kerstrecept. Als ik aan de Kerst denk, dan denk ik aan gezelligheid, lekker eten én glühwein na een koude wandeling in het bos. Deze glühwein taart past daar perfect bij! De romige bosvruchtenbavarois met een geleilaagje van glühwein is echt een hele lekkere combinatie. Ik ga hem dit jaar dan ook zeker weer maken.

Recept voor Glühweintaart

Sam: Hazelnoot-karamelcupcakes

Mijn favoriete kerstrecept is de hazelnoot-karamel cupcakes, het is super makkelijk en snel om te maken. Ik hou van vrijwel alles met een hazelnoot smaak, van taart tot chocolade en veel meer! De topping is een heerlijke enchanted cream met karamel smaak, wat zorgt voor een super finishing touch, het smaakt niet alleen lekker maar het ziet er ook super lekker en feestelijk uit. Dit is zeker mijn favoriete recept voor de feestdagen!

Recept voor Cupcakes

Sylvia: Appeltaart

Kerst, is er een van tradities net als bij zovelen. Bij mij is dat oma’s zelfgebakken appeltaart, gemaakt met de Goudreinet als appel en dan samenkomen met de families. Tijdens de kerst met z’n allen een stukje appeltaart, liefst met een toefje echte slagroom, smikkelen bij de koffie of (voor de kleinkinderen) limonade. Het recept is van oma op de dochters overgegaan en intussen maken zij de appeltaart volgens oma’s recept. En niet alleen met de kerstdagen. Steevast is het verzoek bij een verjaardag voor deze heerlijke appeltaart. Uiteraard is hetzelfde recept nu al doorgegeven aan mij en de andere kleindochters, zodat oma’s recept nog lang in de familie blijft.

Appeltaartrecept:

Benodigdheden:

  • 350 zelfrijzend bakmeel
  • 260 gram boter + boter om in te vetten
  • 175 gram gewone suiker + suiker voor de appelvulling
  • Pakje vanillesuiker
  • Druppeltje citroensap
  • Paneermeel
  • 1 kg Goudrenetten geschild en in schijfjes gesneden
  • Kaneel
  • 1 Ei, geklutst voor het bestrijken
  • Bakblik 22 cm
  • Bakpapier
  • Deegroller

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed het bakblik met bakpapier en vet het in met boter. Doe wat paneermeel in het blik, schud totdat de hele binnenkant bedekt is met een dun laagje.
  3. Voeg alle ingrediënten samen in een kom: begin met meel en boter, in kleine stukjes gesneden, te mixen en als laatste de citroensap, vanillesuiker en suiker toe te voegen. Kneed totdat je een mooie bal deeg hebt.
  4. Rol deeg uit voor de bodem en een strook voor de rand op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed het bakblik met het deeg.
  5. Meng de appelschijfjes naar smaak met kaneel en suiker. Leg deze in de rondte neer en druk ze vast.
  6. Rol de rest van het deeg uit in stroken waarmee je een ruitpatroon op de bovenkant van de taart maakt.
  7. Bestrijk de bovenkant van de taart met geklutste ei.
  8. Bak de taart in de voorverwarmde oven gaar in ongeveer 60 minuten. Prik met een houten satéprikker in de taart om te controleren of deze klaar is.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer Kerst?

 

Kerstrecepten

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief