Hazelnoot Karamel Cupcakes
1 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- 165 g FunCakes mix voor Cupcakes
- FunCakes Hazelnootkrokant
- 75 g FunCakes Enchanted Cream
- FunCakes Smaakpasta Creamy Caramel
- FunCakes Gouden Sterren Mix
- 150 ml slagroom
- 85g (room)boter
- 1,5 eieren
Overige benodigdheden
- (Ijs)lepel
- Muffin Bakvorm
- Cupcakevormpjes
- Spuitzakken
- Wilton Spuitmondje #1B
Stap 1: Bak de cupcakes gaar
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en verwerk de ingrediënten alvast op kamertemperatuur. Zet de muffin bakvorm met papieren baking cups hierin alvast klaar. Meng voor 6 cupcakes: 165 g cupcakemix, 85 g (room)boter en 1,5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Roer als allerlaatst 2 eetlepels hazelnoot krokant door het beslag heen. Verdeel de papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft gevuld). Bak de cupcakes gaar (tot ze goudbruin zijn) in 18-20 minuten.
Stap 2: Maak de topping
Maak in de tussentijd de topping voor de cupcakes door de slagroom op hoog tempo te kloppen in de mixer samen met 75g FunCakes Enchanted Cream mix en roer in de laatste minuut de FunCakes karamel smaakpasta erdoorheen. Kies een spuitmondje naar wens uit en doe deze alvast in de spuitzak samen met de gemaakte topping en leg de spuitzak vervolgens nog even in de koelkast.
Stap 3: Decoreer de cupcakes
Wanneer de cupcakejes volledig zijn afgekoeld, spuit je met de spuitzak een dubbele rozet van de gemaakte karamel topping op iedere cupcake. Als laatste maak je de cupcakes af met het FunCakes gouden sterren strooisel en naar wens wat Funcakes hazelnoot krokant. De cupcakes zijn het allerlekkerst om direct vers op te eten. Moet of wil je ze wat langer bewaren? Doe ze dan in de koelkast. Eet smakelijk!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door EEFSFOOD
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.