Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop.be

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*

Tips voor het maken van een bruidstaart

30 maart 2023

Het trouwseizoen komt er weer aan! Stromen bij jou ook de aanvragen voor bruidstaarten binnen en zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je een handje met handige tips voor het maken, vervoeren en serveren van een prachtige bruidstaart. Lees snel verder! 

Inspiratie opdoen? Vind hier al onze trouw recepten.

Trouw recepten  

 

Hoe krijg ik marsepein wit?

Weet dat marsepein wit maken niet mogelijk is vanwege het verbod op E171 (dit is het witte kleurstof). Fondant is wel wit verkrijgbaar, dus wat je wel kunt doen is marsepein en fondant mixen en daarmee de taart bekleden. Zo heb je toch wat meer de smaak van marsepein, maar is de taart wel een stuk witter dan wanneer je alleen marsepein gebruikt. Bekijk in deze video hoe je marsefond maakt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg ervoor dat je goed vooruit werkt! Zo heb je op het laatste moment minder stress. Wist je bijvoorbeeld dat je biscuit (zonder versiering en bekleding) heel goed in de vriezer kunt bewaren? Laat het biscuit goed afkoelen en pak ze goed in folie in en dan zijn ze tot wel 3 maanden goed in de vriezer. Haal twee uur voordat je ze nodig hebt de biscuits uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen.

Wat ook slim is om te doen is een proefbak dag in te plannen. Dit is voor jezelf een goed moment om te kijken of je nog ergens tegenaan loopt en of het bruidspaar toch nog andere wensen heeft. 

Vergeet de dowels niet!

Bij het maken van een stapeltaart is het belangrijk om dowels te plaatsen in het biscuit. Deze stokjes gebruik je om het gewicht van de bovenste taart te verdelen. Zou je de bovenste taart er zo op plaatsen, dan zal deze in de onderste taart zakken en scheef gaan staan. In deze video legt onze bakster Annemiek uit hoe je dowels plaatst. 

Bij een kleinere 2-laags stapeltaart voldoen goud/zilver taartkartons en dowels prima! Word je taart hoger dan twee lagen dan gebruik je tussen de taarten boards en dowels, deze boards zijn dikker dan taartkartons en kunnen veel beter een gewicht dragen. Zorg ervoor dat je onderste taart ALTIJD op een drum staat.

Smeer ook altijd een beetje botercreme op de kartons of boards en ‘plak’ hier je taart op. Dit zorgt ervoor dat je taart niet van je karton/board kan schuiven.

Het vervoeren van de taart

De taart kan vervoert worden als die al gestapelt is, maar hou er rekening mee dat deze wel kan verschuiven en de dowels toch niet stevig genoeg in de taart zitten. Wil je hem toch gestapeld vervoeren? Kies dan voor een hoge taartdoos zoals deze van FunCakes. Is die nog niet hoog genoeg? Dan kun je ook altijd nog taartdoos verhogers gebruiken om de doos nog wat hoger te maken.

Vervoer de taart ook nooit op de achterbank, want deze staat altijd een beetje scheef. Zet de doos liever in de achterbak en zorg ervoor dat hij niet teveel kan bewegen. Laat de auto ook niet te lang in de zon staan, want dan wordt de taart te warm.

Het beste is om de taart gewoon in delen te vervoeren en pas te stapelen en af te maken op locatie. Er is altijd wel een plek waar je de taart in alle rust in elkaar kan zetten. Dit voorkomt stress met vervoeren, en dan weet je zeker dat je taart heel aankomt en er precies zo uitziet zoals je hem bedoeld hebt.

Op locatie

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent wat voor koelkast er is op locatie. Het is namelijk belangrijk dat de taart in de koelkast kan worden gezet. Het beste is om de taart in een koelkast te zetten die verder leeg is. De taart is namelijk gevoelig voor andere etensgeuren en je wilt natuurlijk niet dat de geur van het avondeten in jouw lekkere botercrème gaat zitten. Haal de taart ongeveer een uur voor het aansnijden uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen (houdt wel rekening met het weer, is het heel warm? Dan moet je de taart wel goed in de gaten houden uit de koelkast dat de versiering niet smelt). 

Bloemen op je taart

Je kunt er voor kiezen om echte bloemen op de taart te gebruiken. Gebruik altijd onbespoten bloemen, hier kan je om vragen bij je bloemist. Steek nooit de afgeknipte bloemen zomaar in de taart. De sappen uit de steeltjes komen dan in je taart en dat heeft een vieze bittere smaak. Seal de afgeknipte bloemen in gesmolten witte chocolade of witte Deco Melts en laat dit drogen zodat het hard wordt. Op deze manier ben je er verzekerd van dat de sappen geen kant op kunnen.

Je kan ook speciale flower pics gebruiken en deze in je taart steken. In deze flower pics kun je de bloemen steken. Let er wel op dat als je een arrangement van bloemen op de taart wilt zetten dat je dan niet teveel flower pics naast elkaar kan zetten omdat dit te grote schade geeft aan de taart en omdat de bloemen toch evengoed een gewicht hebben kunnen ze gaan zakken of er af vallen met flower pic en al.

Gebruik nooit bloemen die je uit eigen tuin knipt, hier zitten heel veel beestjes in die je met het blote oog niet ziet! Hedera is een no-go, dit is giftig.

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief