Bruidstaart met eetbare bloemen
3 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/5

Bereiding
Ingrediënten
- 400 g FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
- 400 g FunCakes Mix voor Botercrème
- FunCakes Smaakpasta Sinaasappel
- FunCakes Crispy Choco Pearls - Metallic Gold
- 1 kg FunCakes Covering Paste White
- FunCakes Eetbare Papieren Bloemen Deluxe Pompom/Margriet Mix Medium pk/12
- FunCakes Eetbare Papieren Bloemen Deluxe Rose Pastella Geel/Oranje Ombre Groot pk/1
- FunCakes Bake Release Spray
- 40 ml water + 400 ml water
- 500 g zachte ongezouten roomboter
- 6 eieren
Benodigdheden
- FunCakes Spuitzak 41 cm
- FunCakes Taartkartons Goud/Zilver Rond 15 cm pk/3
- Wilton Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 20 x 10 cm
- Wilton Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 15 x 10 cm
- Wilton Recipe Right Non-Stick Cooling Grid -40x25 cm
- Wilton Basic Draaitafel voor Taarten
- Wilton Comfort Grip Spatula Hoek 22,5 cm
- Wilton Dowel Rods Plastic set/4
- Wilton Decorating Tip #032 Open Star
- Wilton Taartzaag / Small Cake Leveler -25cm
- Wilton -Wide Glide- Rolling Pin 50cm
Stap 1: Maak de biscuits
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de twee Wilton Extra Diepe Bakvormen in met FunCakes Bake Release Spray.
Maak de 400 g FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe met 6 eieren en 40 ml water zoals is aangegeven op de verpakking. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak de biscuits in ongeveer 30-35 minuten lichtbruin en gaar. Stort ze direct na het bakken op een taartrooster en laat afkoelen.
Stap 2: Maak de botercrème
Maak de 400 g FunCakes Mix voor Botercreme met 400 ml water en 500 g zachte ongezouten roomboter zoals is aangegeven op de verpakking en breng op smaak met de FunCakes Smaakpasta Sinaasappel.
Snijd allebei de biscuits twee keer door met de Wilton Taartzaag en vul ze met botercrème. Smeer ook de buitenkant af met botercrème en laat ze opstijven in de koelkast.
Stap 3: Decoreren
Kneed de FunCakes Covering Paste soepel, rol uit tot een dikte van ongeveer 2 mm en bekleed hiermee de twee taarten.
Steek in de onderste taart vier Wilton Dowel Rods en knip ze af op maat. Smeer tussen de dowels een beetje botercrème bovenop de taart. Zet de kleinste taart op een op maat geknipt FunCakes Taartkarton en zet dit op de gedowelde taart. Door de botercrème tussen de dowels blijft de bovenste taart op zijn plek staan en verschuift hij niet.
Doe in een FunCakes spuitzak spuitmondje #032 van Wilton en vul met botercrème. Spuit langs de randen van de taart een mooi schelprandje en druk er hier en daar een gouden Choco parel van FunCakes in.
Bevestig de grote en kleine FunCakes Wafer Flowers met toefjes botercrème op de taart. Laat dit even opstijven in de koelkast zodat de botercrème hard wordt en de bloemen goed op hun plek blijven zitten.
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.