Cactuscupcakes
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/5

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 5 eieren
- 400 gram zachte ongezouten boter
- 125 ml water
- Cocktailprikkers
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak de botercrème en de cupcakes zoals aangegeven op de verpakking of in onze basisrecepten voor botercrème en cupcakes. Roer door het cupcakebeslag een halve pot hazelnootkrokant en naar eigen smaak een beetje hazelnootsmaakstof.
Doe de bakingcups in de muffinpan en vul ze met het beslag. Bak de cupcakes in 18-20 minuten gaar en laat ze daarna buiten de muffinpan afkoelen.
Smeer de bovenkant van de cupcakes in met piping gel en strooi hier hazelnootkrokant op. Kleur de botercrème donkergroen, doe in twee spuitzakken de spuitmondjes en vul ze met de groene botercrème. Maak van de groene fondant ballen en kegels, steek in de onderkant een cocktailprikker en zet ze op de cupcakes.
Maak nu met de verschillende spuitmondjes lange strepen op de langwerpige fondantkegels en sterretjes en dopjes op de ballen fondant.
Rol een stukje wit fondant tot een heel dun sliertje, snijd in stukjes en laat even drogen. Steek ze hierna in de kleine dopjes. Maak een aantal roosjes in wit en roze en zet ze op de cactus. Rol een stukje wit en roze fondant uit, steek bloesem uit en plak dit tegen de cactus aan.
Mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.