Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop.be

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*

Candy Cane Taart

3 uur

Moeilijkheidsgraad: 4/5

Candy Cane Taart

Candy Cane Taart

3 uur

Moeilijkheidsgraad: 4/5

Sluit je Kerstdiner af met deze prachtige Eye Catcher! De taart is geïnspireerd op zuurstokjes en past daarom perfect bij de Kerstthema. Met dit recept laat @maatjeskitchen zien hoe je deze indrukwekkende Candy Cane Kersttaart op tafel zet. De taart is gemaakt van de FunCakes Bakmix voor Choco Biscuit en afgesmeerd met botercrème.

Bereiding

Ingrediënten

  • FunCakes Mix voor Choco Biscuit 250 g         
  • FunCakes Mix voor Botercrème 250 g
  • FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Roze
  • FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Rood
  • FunCakes Sprinkle Medley Christmas 
  • FunCakes Bake Release Spray
  • 300 g ongezouten (room)boter
  • 25 ml water
  • 4 eieren (ca. 200 g)

Benodigdheden

  • FunCakes Spuitzakken 41cm pk/10 
  • Wilton Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 17,5 x 10 cm
  • Wilton Recipe Right Non-Stick Afkoelrooster - 40x25cm 
  • Wilton Taartzaag 25cm 
  • 2x Wilton Spuitmondje #032 Open Star 
  • Wilton Spuitmondje #021 Open Star 
  • PME Lange Kunststof Schraper Strepen 
  • PME Lange Kunststof Schraper 

Stap 1: Bak de biscuit

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakpan in met de FunCakes Bake en Release Spray. Maak daarna 250 g van de FunCakes Bakmix voor Choco Biscuit zoals is aangegeven op de verpakking. Schep het beslag in de bakvorm en bak de biscuit in ongeveer 30-35 minuten gaar. Stort direct na het bakken op een taartrooster en laat goed afkoelen.

Stap 2: Bereid de botercrème

Maak 250 gram van de FunCakes Mix voor Botercrème zoals is aangegeven op de verpakking. Verdeel de botercrème daarna over drie verschillende schalen en kleur 1/4e deel roze, 1/4e deel rood en laat 1/4e deel wit.

Stap 3: Snijd en vul de biscuit

Snijd de biscuit drie keer door met een taartzaag, vul met de roze botercrème en stapel op. Breng een dunne laag botercrème aan en laat even opstijven in de koelkast, zodat de crumb coat uitgehard wordt.

Stap 4: Smeer de taart af

Roer de roze en witte botercrème goed door. Smeer de ene helft van het biscuit af met de roze botercrème en de andere helft met de witte botercrème. Strijk de botercrème voorzichtig met een schraper glad, zodat de kleuren niet in elkaar overlopen. Krijg je luchtgaatjes in je crème? Dan kan je dit opvullen door wat crème op je spatel te doen en het gaatje dicht te smeren. Maak vervolgens weer glad met de schraper.

Stap 5: Maak de strepen op de taart

Als de taart glad is, zet je de strepen schraper tegen witte botercrème op de taart en probeer je in 1 beweging voorzichtig strepen te trekken. Merk je dat de witte crème te dun is? Dan kan je deze met een spuitzak natrekken, dit trek je later weer strak.

 

Roer de rode botercrème goed door en plaats een deel in een spuitzak, houd een deel over om te decoreren. Knip een klein stukje van de spuitzak af en vul de strepen met de rode botercrème. Trek vervolgens weer opnieuw strak met de schraper, zodat er goede strepen van wit en rood zichtbaar zijn. Zet daarna de taart weer minstens een half uur in de koeling, zodat de crème weer steviger wordt.

Stap 6: Decoreer de taart

Plaats de drie kleuren botercrème in verschillende spuitzakken met de verschillende spuitmondjes. Maak een rand van botercrème door verschillende kleuren botercrème op de rand waar de twee kleuren elkaar raken te spuiten. Doe dit aan beide kanten.

 

Decoreer op dezelfde manier de bovenkant. Plaats als laatst de sprinkles.

Stap 7: Geniet van deze eye catcher tijdens je Kerstdiner!

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door @maartjeskitchen.

Benodigde producten

Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.

Toon prijzen en aantallen

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief