Carrot Cake met overheerlijke zoete glazuur
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 1/5

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 80 ml water
- 3 eieren
- 150 ml plantaardige olie
- 150 gram geraspte wortel
- Eventueel 25 gram gehakte walnoten en/of 40 gram gewelde rozijnen
- 20 ml water
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 500 gram mix met 80 gram water, 3 eieren (150 gr), 140 gram plantaardige olie en 150 gram geraspte wortel. Mix het beslag rustig in 5minuten door elkaar en stort het in een met bakpapier gevoerd en ingevet bakblik van 20 cm vierkant en bak de cake in 50-60 minuten gaar. Haal de cake uit de bakvorm en laat hem afkoelen.
Maak intussen het glazuur. Zet de mixer op de laagste stand en meng in 1 à 2 minuten de 100 gram Crisco met 20 ml water tot dat het vocht weg is. Voeg dan 250 gram suikerbakkerspoeder en 5 gram meringue toe en meng dit rustig door tot het een stevig glazuur is (ca. 5-6 minuten).
Smeer nu de bovenkant van de cake in met het glazuur. Je kunt de cake nog decoreren door een deel van het glazuur oranje en groen te kleuren en hiermee worteltjes te spuiten met spuitmondje nr. 2 en nr. 5.
Tip! Voeg ter variantie ook eens een smaakstof toe aan het glazuur.
Mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.