Carrot Cupcakes
1 1/2 uur
Moeilijkheidsgraad: 1/5

Bereiding
Overige benodigdheden voor circa 20 cupcakes:
- 100 ml water
- 3 eieren (150 gram)
- 150 ml plantaardige olie
- 150 gram geraspte wortel
- 50 gram gehakte walnoten
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng voor de cupcakes, 500 gram mix met 80 ml water, 3 eieren (150 gram), 150 ml plantaardige olie, 150 gram geraspte wortel en 25 gram gehakte walnoten. Mix het beslag rustig in 5 minuten door elkaar. Vul een muffin bakvorm met baking cups en vul de cups met het beslag (circa 2/3 vol). Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven 175°C (heteluchtoven 160°C) in circa 20-25 minuten. Laat de cupcakes goed afkoelen.
Voor het glazuur meng je 100 gram Crisco met 20 ml water in 1 à 2 minuten op de laagste stand, tot dat het vocht weg is. Voeg dan 100 gram suikerbakkerspoeder en 5 gram meringue poeder toe en meng dit rustig door tot het een stevig glazuur is.
Smeer de cupcakes in met het glazuur, strooi hier over heen nog wat gehakte walnoten. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door Wilton.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.