Chocolade cake met ganache en karamelpasta
2 ½ uur
Moeilijkheidsgraad: 1/5

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 4 eieren
- 180 gram zachte ongezouten roomboter
- 25 ml water
- 200 ml slagroom
- Pot bebogeen
- Zak zoete popcorn
Maak de ganache idealiter een dag van tevoren of ’s morgens vroeg. Verwarm hiervoor de slagroom in de magnetron tot het net kookt. Giet dit over 200 gram pure chocolade callets en roer stevig door. Je kan het ook onder de mixer zetten en op lage snelheid doormixen. Laat dit afkoelen onder af en toe stevig doorroeren.
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Maak 500 g Funcakes Mix voor Cake Brownie met 56 g boter, 2,5 eieren en 105 ml water zoals is aangegeven op de verpakking. Roer er met een spatel 40 gram FunCakes Chocolade Drops Puur doorheen en spatel dit in de ingevette bakpan. Bak daarna de cake in het midden van de oven in ca. 40 min gaar. Haal de brownie cake na het bakken direct uit de bakvorm en laat daarna uitdampen op een afkoelrooster.
Klop de ganache een paar minuten met de mixer op hoge snelheid door. Het moet een beetje luchtige chocolade pasta dikte krijgen. Snijd de cake 1 keer doormidden en vul met ganache. Houd een beetje over om bovenop te smeren. Verwarm wat bebogeen in de magnetron (ongeveer 15 seconden) en doe dit in een spuitzak. Smeer wat ganache bovenop de cake tot 1 cm van de rand. Langs de rand laat je de bebogeen naar beneden druipen. Versier de taart bovenop royaal met zoete popcorn.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.