Chocolade Hart met Eetbare Bloemen
3 uur
Moeilijkheidsgraad: 4/5

Bereiding
Ingrediënten
- 600 g FunCakes Chocolade Melts Wit
- 100 g FunCakes Deco Melts Roze
- FunCakes Eetbare Droogbloemen Rozenknoppen
- FunCakes Eetbare Droogbloemen Korenbloemen
Benodigdheden
- FunCakes Acetaatfolie 5,5 cm x 20 m
- Dr. Oetker Hart Springvorm 25x7cm
- Scrapcooking Digitale Thermometer
- Patisse Bakpapier Vellen
Stap 1: Bereid de springvorm voor
Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier en trek de rand er omheen. Plak met wat water langs de binnenrand een strook acetaat folie.
Stap 2: Smelt de FunCake Chocolade Melts Wit
Smelt 500 g FunCakes Chocolade Melts Wit in een magnetronbestendige schaal in de magnetron of au bain-marie. Als het gesmolten is voeg je de resterende 100 g Melts Wit toe en roer tot het is opgenomen in de warme melts (van het vuur af en uit de magnetron).
Laat het, onder af en toe roeren, afkoelen tot een verwerkingstemperatuur van 28/29 graden, gebruik hiervoor de thermometer. Dit proces heet tempreren en kijkt zeer nauw! Als je chocolade niet goed getempreerd is zal het dof zien, plakkerig aanvoelen en geen knak geven als je het breekt.
Stap 3: Schenk de chocolade in de springvorm
Smelt de 100 g FunCakes Deco Melts Roze zoals is aangegeven op de verpakking.
Schenk daarna de witte chocolade in de springvorm en schenk hier bovenop de roze Deco Melts. Roer er met een cocktailprikker doorheen om het een swirl te geven.
Stap 4: Decoreer de chocolade
Strooi langs de rand een variatie aan eetbare bloemetjes. Zet het chocolade hart in de koelkast en laat dit minimaal 2 uur opstijven. Bewaar verder buiten de koelkast.
Stap 5: Geniet samen met je geliefde van deze heerlijke Chocolade Hart met Eetbare Bloemen!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.