Cotton candy cupcakes
2 1/2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Overige benodigdheden voor 20-24 cupcakes:
- 500 gram (room)boter
- 5 eieren (maat M, circa 250 gram)
- 200 ml water
Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de botercreme op kamertemperatuur zijn. Vermeng met een garde 200 gram mix met 200 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven.
Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de cupcakes op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C ). Voor 20-24 cupcakes 500 gram mix, 250 gram (room)boter en 5 eieren (maat M, circa 250 gram) in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag mengen. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in circa 18 minuten gaar. Laat de cupcakes goed afkoelen.
Om de botercreme verder af te maken klop je 250 gram ongezouten (room)boter in ca. 10 minuut los. Voeg het mengsel in vier gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog 5-10 minuten tot een gladde crème. Voeg daarna een klein beetje kleurstof toe, roer dit door tot dat de botercrème roze wordt. Herhaal dit tot dat je de gewenste kleur hebt bereikt. Voeg daarna enkele druppels Lorann smaakstof toe aan je botercrème, mix dit goed door.
Kneed de roze en de blauwe fondant goed door en rol deze uit op een beetje poedersuiker. Steek hier met de plunger cutter verschillende bloementjes uit.
Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de botercrème. Bedek de gehele cupcake met de botercrème. Haal daarna voorzichtig dit randje door een laagje gekleurde suiker. Plaats er daarna een iets kleinere toef boven op. Versier de toef met de bloementjes gemaakt van fondant. Je kunt eventueel ook nog wat suikerparels toevoegen.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.