Dip 'n Drip cake
1,5 - 2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten voor de Dip 'n Drip cake
- 250 g FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
- 500 g FunCakes Mix voor Cupcakes
- 225 g FunCakes Mix voor Enchanted Cream®
- 600 g FunCakes Rolfondant Wit
- FunCakes Smaakpasta Citroen
- FunCakes Mix voor Dip 'n Drip Wit
- FunCakes Sugar Strands Kleurenmix
- FunCakes Deco Melts Wit
- FunCakes Deco Melts Licht Blauw
- FunCakes Suikerparels Medium Metallic Blauw
- FunCakes Suikerparels Medium Wit Glans
- FunCakes Kleurstof gel Babyblauw
- FunCakes Magic Roll-Out Powder
- 175 ml water
- 250 g zachte ongezouten roomboter
- 9 eieren (ca. 450 g)
- 150 ml melk
Overige benodigdheden voor de Dip 'n Drip cake
- FunCakes Cupcakevormpjes Wit
- FunCakes Bake Release Spray
- FunCakes Spuitzakken
- Wilton Decorator Preferred® Diepe Bakvorm Rond Ø 20x7,5cm
- Wilton Recipe Right® Muffin Bakvorm
- Wilton Taartzaag 25cm
- Wilton Afkoelrek
- Wilton Basic Draaitafel voor Taarten
- Wilton Decorator Preferred Spatel met Hoek 22,5 cm
- Wilton Rolstok 50cm
- Wilton Spuitmondje #1M Open Star
- Wilton Bakpapier
- Ijsbolletjeslepel
Stap 1: Het maken van de cake
Verwarm de oven eerst voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng 250g van de FunCakes mix voor Biscuit Deluxe met 4 eieren en 25ml water. Klop het geheel voor 7-8 minuten op de hoogste snelheid met een elektrische mixer, en daarna nog 2-3 minuten op een lage snelheid. Vet de bakvorm in met de bake release spray en verhoog de bakvorm met wat bakpapier. Schep het beslag in de bakvorm en bak de biscuit voor 30-35 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de cake daarna afkoelen op een afkoelrek.
Stap 2: Het maken van de cupcakes
Meng 500g van de FunCakes mix voor Cupcakes met 5 eieren en 250g ongezouten roomboter. Mix het voor ongeveer 4 minuten op de laagste snelheid met een elektrische mixer met vlindergarde of klopgarde. Verdeel de witte papieren cupcakevormpjes in de muffin bakvorm en gebruik de ijsbolletjeslepel om beslag in de cupcakevormpjes te scheppen. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 18-22 minuten gaar en laat ze daarna afkoelen op het aanrecht.
Stap 3: Het maken van de Enchanted Cream
Meng 225g Mix voor Enchanted Cream met 150ml melk en 150ml water, mix het voor ongeveer 3 minuten op de hoogste snelheid met een elektrische mixer. Breng de enchanted cream op smaak met de FunCakes smaakpasta citroen.
Stap 4: Voorbereidingen voor de decoraties voor de Dip 'n Drip cake
Snijd de biscuit twee à drie keer door met de taartzaag, vul en smeer het rondom af met de Enchanted Cream. Laat dit vervolgens 30 minuten opstijven in de koelkast.
Doe de blauwe en witte deco melts apart in een voor de magentron bestendige kom. Smelt de deco melts voor 15-20 seconden op 500W in de magnetron. Roer de deco melts goed door en smelt ze dan opnieuw voor 15-20 seconden op 500W, roer het daarna weer goed door. Herhaal dit tot de deco melts bijna helemaal gesmolten zijn, kleine stukjes kunnen nog zichtbaar zijn. De laatste stukjes kun je weg roeren in de warme deco melts. Giet de blauwe en witte deco melts op een bakplaat met bakpapier er over heen. Gebruik een spatel om door de kleuren heen te gaan om het te marmeren. Strooi direct blauwe en witte parels en sugar strands over de deco melts heen en laat het opstijven in de koelkast. Breek het daarna in grove stukken.
Stap 5: Het decoreren van de Dip 'n Drip cake
Kleur het fondant baby blauw met de kleurgel van FunCakes, rol het uit op een werkblad bestrooid met magic roll out powder tot het een dikte heeft van ongeveer 3mm en bekleed de taart hiermee.
Verwarm wat van de FunCakes Mix voor Dip 'n Drip voor 5-10 seconden in de magnetron en dip de cupcakes hier in. Bestrooi de cupcakes gelijk met sugar strands en laat ze daarna opdrogen.
Doe wat van de overige warme Dip 'n Drip in een spuitzak en knip er een puntje af. Laat de drip mooi langs de rand van de taart naar beneden glijden. Om te zien of de drip goed loopt, gebruik je een omgekeerd glas, als de drip te snel naar beneden loopt dan moet de drip nog even afkoelen en als het bijna niet druipt dan moet je het nog even verwarmen in de magnetron voor een paar seconden.
Schep wat van de Enchanted Cream in een spuitzak met spuitmondje #1M van Wilton en spuit een mooi spiraal op de rand van de taart. Strooi hier wat sugar strands boven op, steek vervolgens wat van de deco melts schotsen in de taart en zet er wat cupcakes op.
Dit recept is medemogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.