Frozen Taart
7 uur
Moeilijkheidsgraad: 5/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe 800 g
- FunCakes Mix voor Botercrème 600 g
- FunCakes Mix voor Royal Icing 100 g
- FunCakes Rolfondant Wit 1,2 kg
- FunCakes Dip ’n Drip Wit 375 g
- FunCakes Smaakpasta Slagroom
- FunCakes Musketzaad Zilver Wit 80 g
- FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Roze
- FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Paars
- FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Baby blauw
- Sugarflair Eetbare Kleurstof Pasta Wit
- 750 g ongezouten roomboter
- 12 eieren (circa 600 g)
- 695 ml water
Benodigdheden
- FunCakes Magic Roll-Out Poeder
- FunCakes Bake Release Spray
- FunCakes Spuitzakken
- FunCakes Taartkartons Zilver/Goud Ø 15 cm
- FunCakes Cake Drum Ø 30,5 cm Roze
- FunCakes Eetbare Lijm
- Wilton Rolstok 50cm
- Wilton Plastic Dowels
- Wilton Afkoelrek
- Wilton Taartzaag
- Wilton Draaiplateau
- PME Topsy Turvy Bakvorm Ø 15 cm
- PME Topsy Turvy Bakvorm Ø 20 cm
- PME Topsy Turvy Bakvorm Ø 25 cm
- PME Sneeuwvlok Plunger Uitsteker Set/3
- PME Flower Pics Medium pk/12
- PME Side Scraper
- JEM Spuitmondje #3ES
- Culpitt Floral Wire Zilver
- Frozen afbeelding geprint op Frosty sheet
- Satéprikker
Idealiter maak je de sneeuwvlokken en de taarttopper 1 á 2 dagen van tevoren zodat het goed kan drogen.
Stap 1: Maak de fondant sneeuwvlokken
Verdeel 250 gram wit fondant in zes stukjes. Kleur de stukjes fondant met de eetbare kleurstof gels van FunCakes in diverse tinten. Rol daarna dun uit op een met Magic Roll-Out Powder bestrooid oppervlak en steek diverse kleuren sneeuwvlokjes uit. Laat dit aan de lucht drogen.
Stap 2: Maak de Royal Icing
Maak 100 gram van de FunCakes Mix voor Royal Icing zoals is aangegeven op de verpakking.
Stap 3: Maak de taarttopper
Rol een stukje wit fondant uit en steek dier een rondje uit ter grootte van je Frozen afbeelding. Plak de afbeelding op het fondant en laat drogen. Wanneer dit helemaal droog is plak je de satéprikker met wat royal icing vast achter op de print en laat je dit weer drogen.
Stap 4: Maak de 25 cm biscuit
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit zoals aangegeven wordt op de verpakking en vul hiermee de 25 cm-bakvorm. Bak de biscuit gedurende 40 – 45 minuten en stort de cake hierna op een taartrooster om af te laten koelen.
Tip! Maak de biscuit mix niet in een keer, omdat de biscuits direct de oven in moeten nadat je het beslag hebt aangemaakt. Wanneer je het beslag een tijd laat staan voordat deze de oven in gaat, verliest het zijn luchtigheid.
Stap 5: Maak de 15 en 20 cm biscuit
Maak 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit zoals aangegeven wordt op de verpakking en verdeel dit over de 15 en 20 cm bakvormen. Bak deze biscuits gedurende 30 – 35 minuten en laat na het bakken afkoelen op een taartrooster.
Stap 6: Maak de botercrème
Maak 600 gram van de FunCakes Mix voor Botercrème zoals aangegeven wordt op de verpakking en breng op smaak met de slagroom smaakpasta. Snijd alle drie de biscuits met de taartzaag twee keer door midden en vul met de slagroom-botercrème. Smeer de lagen ook rondom af met botercrème met behulp van de side scraper en laat dit opstijven in de koelkast.
Stap 7: Bekleed de biscuits
15 cm biscuit
Kleur 250 gram witte fondant blauw met baby blue gel en rol het fondant uit op een met magic roll-out powder bestoven werkblad. Bekleed hiermee de 15 cm biscuit en plak het met een beetje botercrème op een op maat geknipt taartkarton.
25 cm biscuit
Rol 750 gram witte fondant uit en bekleed hiermee de 25 cm taart. Steek 4 dowels in het platte gedeelte van de taart en knip deze af op maat. Zet de taart op de cake drum.
Stap 8: Kleur en smeer af met botercrème
Zet de 20 cm-taart met een beetje botercrème op een taartkarton en zet hem op het draaiplateau. Houdt een klein gedeelte van de botercrème apart voor de toefjes en kleur de rest in drie tinten roze en paars. Smeer de bovenkant af met een lichte kleur roze en smeer de taart verder af met de drie kleuren botercrème. Trek het geheel strak met de side scraper. Laat dit opstijven in de koelkast.
Stap 9: Stapel de taarten
Steek 3 dowels vanaf het platte gedeelte van de 20 cm-taart en knip af op maat. Zet nu (eventueel met een beetje botercrème) de drie taarten op elkaar. Doe de resterende witte botercrème in een spuitzak met spuitmond #3ES en spuit toefjes langs de rand. Bestrooi met zilver musketzaad.
Stap 10: Voeg de Dip ’n Drip toe
Doe in twee glazen schaaltjes wat witte Dip ’n drip en kleur een portie met de paarse kleurgel. Verwarm dit ongeveer 10 seconden in de magnetron en doe dit in twee spuitzakken. Knip er een klein puntje af en laat de drips vanaf de rand van de bovenste taart naar beneden glijden.
Stap 11: Decoreer de Frozen taart
Plak een variatie aan gekleurde sneeuwvlokjes met wat eetbare lijm tegen de onderste taart en plak eventueel wat sterren op de print.
Zet de taarttopper in de taart. Prik een flower pic in de taart, doe er een stukje fondant in en zet hier de sneeuwvlokjes op draad in.
Stap 12: Geniet van deze heerlijke Frozen taart!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.