Gevulde Koeken
1,5 uur
Moeilijkheidsgraad: 1/5

Bereiding
Ingrediënten
- 400 g FunCakes Mix voor Koekjes
- 10 g FunCakes bakpoeder
- 250 g amandelpasta
- 20 g bruine suiker
- 125 g ongezouten roomboter
- 1 ei (circa 50 g)
- Amandelen
Benodigdheden
- FunCakes bakpapier
- FunCakes Magic Roll out Powder
- Wilton ronde koekjes uitsteker
- Wilton afkoelrek
Stap 1: Maak de mix voor Koekjes
Zet de oven aan en verwarm deze voor op 170°C (150°C voor een heteluchtoven). Maak 400 g FunCakes Mix voor Cookies klaar zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de basterdsuiker en het bakpoeder toe, kneed het mengsel tot een bal en laat het deeg minstens een uur opstijven in de koelkast.
Stap 2: Rol het deeg uit
Strooi wat Magic Roll Out Powder op je werkblad en rol het deeg uit. Steek met een uitsteker gelijke rondjes uit. Leg op de helft van de rondjes een bolletje amandelspijs, iets kleiner dan het deeg, en bedek het met een tweede rondje. Druk de randen met je vingers dicht.
Stap 3: Doe de koeken in de oven
Leg de koekjes met wat ruimte ertussen op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei, leg een amandel in het midden van elk koekje en bak ze in ongeveer 25-30 minuten goudbruin. Laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.
Stap 4: Geniet van deze heerlijke gevulde koeken!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.