Gingerbread Kerstkoekjes
4 uur
Moeilijkheidsgraad: 1/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Gingerbread 500 g
- FunCakes Mix voor Royal Icing 450 g
- FunCakes Rolfondant Forest Green 250 g
- FunCakes Rolfondant Rood 250 g
- FunCakes Rolfondant Wit 250 g
- FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Hulstgroen
- FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Rood
- FunCakes Eetbare Glanspoeder Ginger Goud
- FunCakes Suikerdecoratie Kerstman
- FunCakes Suikerdecoratie Rudolph
- FunCakes Sprinkle Medley Christmas
- FunCakes Candy Choco Parels Medium Koper
- FunCakes Magic Roll-Out Powder
- FunCakes Piping Gel
- 115 ml water
- 60 g zachte ongezouten roomboter
- 1 ei (ca. 50g)
Benodigdheden
- FunCakes Spuitzakken
- Wilton Rolstok met Ringen 22,5cm
- 3x Wilton Spuitmondje #003 Rond
- 3x Wilton Standaard Adaptor/Coupler
- Wilton Uitstekers Kerstmis Set/12
- Bakpapier
Stap 1: Maak het koekjesdeeg
Maak 500 gram van de FunCakes Mix voor Gingerbread zoals is aangegeven op de verpakking. Verpak dit daarna in plasticfolie en leg minimaal een uur in de koelkast.
Stap 2: Maak de royal icing
Maak 450 gram van de FunCakes Mix voor Royal Icing zoals is aangegeven op de verpakking. Verdun de royal icing met een eetlepel water en laat het onder een natte theedoek staan om uitdrogen te voorkomen.
Stap 3: Bak de gingerbread koekjes
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed het deeg uit de koelkast even goed soepel en rol het uit tot een dikte van ongeveer 2 mm op een met magic roll-out powder bestrooid werkblad. Steek diverse maten vormen uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven in 10-12 minuten gaar en laat ze op het aanrecht afkoelen.
Stap 4: Kleur de royal icing
Verdeel de royal icing in 3 porties en kleur twee ervan rood en groen met de kleurgels. 1 deel laat je wit. Doe de drie kleuren royal icing in een spuitzak met adaptor en spuitmondje #3. Decoreer diverse koekjes naar eigen inzicht met royal icing en strooisels.
Stap 5: Decoreer de koekjes
Smeer diverse koekjes in met een beetje piping gel en gebruik om de koekjes met fondant te bekleden dezelfde uitsteker als welke je voor het koekje hebt gebruikt. Decoreer de koekjes verder naar eigen inzicht met eventueel royal icing, suikerdecoraties en strooisels.
Stap 6: Geef een glans
Met de FunCakes Eetbare Glanspoeder Ginger Goud kan je een aantal koekjes goud poederen met een kwastje en en hier eventueel met royal icing op verder werken.
Stap 7: Geniet van deze heerlijke Gingerbread Kerstkoekjes en deel uit!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.