Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop.be

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*

Gingerbread Kerstkoekjes

4 uur

Moeilijkheidsgraad: 1/5

Gingerbread Kerstkoekjes

Gingerbread Kerstkoekjes

4 uur

Moeilijkheidsgraad: 1/5

Is er iets beter dan de verrukkelijke geur van kruidige gingerbread die door je keuken zweeft terwijl je jezelf helemaal in de kerstsfeer dompelt? Nou, we hebben de perfecte traktatie voor je! Deze Gingerbread Kerstkoekjes zijn niet alleen heerlijk om er zelf van te genieten, maar ook ideaal om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. 

Bereiding

Ingrediënten

  • FunCakes Mix voor Gingerbread 500 g 
  • FunCakes Mix voor Royal Icing 450 g
  • FunCakes Rolfondant Forest Green 250 g 
  • FunCakes Rolfondant Rood 250 g 
  • FunCakes Rolfondant Wit 250 g
  • FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Hulstgroen 
  • FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Rood
  • FunCakes Eetbare Glanspoeder Ginger Goud 
  • FunCakes Suikerdecoratie Kerstman 
  • FunCakes Suikerdecoratie Rudolph 
  • FunCakes Sprinkle Medley Christmas 
  • FunCakes Candy Choco Parels Medium Koper
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder 
  • FunCakes Piping Gel 
  • 115 ml water
  • 60 g zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei (ca. 50g)

Benodigdheden

  • FunCakes Spuitzakken 
  • Wilton Rolstok met Ringen 22,5cm 
  • 3x Wilton Spuitmondje #003 Rond
  • 3x Wilton Standaard Adaptor/Coupler
  • Wilton Uitstekers Kerstmis Set/12
  • Bakpapier

Stap 1: Maak het koekjesdeeg

Maak 500 gram van de FunCakes Mix voor Gingerbread zoals is aangegeven op de verpakking. Verpak dit daarna in plasticfolie en leg minimaal een uur in de koelkast. 

Stap 2: Maak de royal icing

Maak 450 gram van de FunCakes Mix voor Royal Icing zoals is aangegeven op de verpakking. Verdun de royal icing met een eetlepel water en laat het onder een natte theedoek staan om uitdrogen te voorkomen.

Stap 3: Bak de gingerbread koekjes

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed het deeg uit de koelkast even goed soepel en rol het uit tot een dikte van ongeveer 2 mm op een met magic roll-out powder bestrooid werkblad. Steek diverse maten vormen uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven in 10-12 minuten gaar en laat ze op het aanrecht afkoelen.

Stap 4: Kleur de royal icing

Verdeel de royal icing in 3 porties en kleur twee ervan rood en groen met de kleurgels. 1 deel laat je wit. Doe de drie kleuren royal icing in een spuitzak met adaptor en spuitmondje #3. Decoreer diverse koekjes naar eigen inzicht met royal icing en strooisels.

Stap 5: Decoreer de koekjes

Smeer diverse koekjes in met een beetje piping gel en gebruik om de koekjes met fondant te bekleden dezelfde uitsteker als welke je voor het koekje hebt gebruikt. Decoreer de koekjes verder naar eigen inzicht met eventueel royal icing, suikerdecoraties en strooisels.

Stap 6: Geef een glans 

Met de FunCakes Eetbare Glanspoeder Ginger Goud kan je een aantal koekjes goud poederen met een kwastje en en hier eventueel met royal icing op verder werken.

Stap 7: Geniet van deze heerlijke Gingerbread Kerstkoekjes en deel uit!

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.

Benodigde producten

Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.

Toon prijzen en aantallen

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief