Gingerbread kerstbal koekjes
1 1/2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- 500 g FunCakes Mix voor Gingerbread Koekjes
- 450 g FunCakes Mix voor Royal Icing
- Sugarflair Eetbare Verf Goud
- 1 ei
- 60 gram ongezouten roomboter
- 60 ml water
- Bakplaat
- 60 ml water
Overige benodigdheden
- Deegroller
- Decoratiekwasten
- Wilton Spuitmondje #001 Rond
- Koekjesuitstekers
- Rood lint
Stap 1: Maak het deeg en rol uit
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 500 gram mix voor Gingerbread met 1 ei, 60 g boter en 60 ml water tot een stevig deeg en laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (tot ca. 3 mm dikte). Steek de koekjes uit met de kerstbal uitsteker (inclusief ophang gaatje) en bak ze in ca. 12 minuten goudgeel. Laat de koekjes afkoelen.
Stap 2: Decoreer de koekjes
Maak de royal icing zoals aangegeven op de verpakking en vul een spuitzak met spuitmondje 1. Decoreer de helft van de koekjes met mooie patronen van icing. De rest van de koekjes beschilder je met de gouden verf en een kwastje. Als laatste doe je de lintjes door de koekjes en hang ze in je boom.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.