Glutenvrije Red Velvet Taart met Slagroom en Rood Fruit
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5
Glutenvrij

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Red Velvet Cake Glutenvrij 400 g
- FunCakes Suikerbakkerspoeder Glutenvrij 1 ½ tbsp
- FunCakes Bake Release Spray
- 250 ml slagroom
- 4 eieren (ca. 200 g)
- 140 g ongezouten roomboter
- Aardbeien en frambozen
- Eventueel eetbare bloemen
Benodigdheden
- FunCakes Spuitzakken 46cm
- Wilton Spuitmondje #2A Rond
- Wilton Decorator Preferred® Diepe Bakvorm Rond Ø 20x7,5cm
- Wilton Recipe Right Non-Stick Afkoelrooster - 40x25cm
- Wilton Taartzaag 25cm
Stap 1: Bak de glutenvrije red velvet taart
Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakpan in met bakspray. Bereid de 400 g FunCakes Mix voor Red Velvet Cake Glutenvrij zoals is aangegeven op de verpakking en doe het in de bakpan. Bak de red velvet in ongeveer 50 minuten gaar. Stort de taart na het bakken op een taartrooster en laat afkoelen.
Stap 2: Maak de slagroom
Klop de slagroom met 1 ½ eetlepel FunCakes Suikerbakkerspoeder Glutenvrij stijf en doe dit in een spuitzak met spuitmond #2A.
Stap 3: Vul en decoreer de glutenvrije red velvet taart
Snijd de red velvet 2 keer door en vul met de slagroom. De slagroom die je over hebt spatel je bovenop de taart en hier leg je de aardbeien en frambozen op. Versier eventueel met wat eetbare bloemetjes.
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.