Sinterklaas Brownie
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Cake Brownie 1kg
- FunCakes Mix voor Enchanted Cream® 450 g
- FunCakes Chocolade Chunks Melk 350g
- FunCakes Rolfondant Wit 1kg
- FunCakes Rolfondant Rood 1kg
- FunCakes Bake Release Spray 200ml
- 3 eieren (160 gram)
- 70 gram ongezouten roomboter
- 185 ml water
- 50 ml magere melk
- 50 gram Schuddebuikjes
Overige benodigdheden
- Bakpapier
- Springvorm
Stap 1: Spray de springvorm in
Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Knip een vel bakpapier af en klem dit tussen de bodem en de rand van de springvorm en spray in met FunCakes Bake Release Spray.
Stap 2: Bak de brownie gaar
Meng de 640 gram FunCakes mix voor Brownie Cake met de 3 eieren, 70 gram ongezouten roomboter en 135 ml water in een kom. Klop het op lage snelheid in 3 minuten tot een dik beslag, roer er met de hand de Chocolade Chunks en de schuddebuikjes doorheen en doe dit mengsel in de springvorm.
Bak de brownie in 45/50 minuten gaar. Let op dit kan per oven verschillen! Laat de brownie uit de vorm afkoelen op een taartrooster.
Stap 3: Start met het maken van de decoratie
Kneed de witte fondant even door en maak hiermee met behulp van de mal 4 kruizen. Mix 75 gram FunCakes mix voor Enchanted Cream met 50 ml melk en 50 ml water 3 minuten op hoge snelheid.
Stap 4: Decoreer de brownie
Snijd de brownie in 8 stukken. Doe de Enchanted Cream in een spuitzak met spuitmondje 1M, maak op 4 punten mooie toeven en druk hier een sint decoratie in. Rol de rode fondant uit en snijd hier 4 punten van die op de browniepunten passen. Smeer de overgebleven 4 punten in met een beetje Enchanted Cream en leg hier de rode fondantpunten op. Verf de kruizen goud en plak ze met een beetje water op de rode fondantpunten.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.