Koekjes met fondant
1,5 uur
Moeilijkheidsgraad: 1/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Koekjes 500 g
- FunCakes Suikerbakkerspoeder 900 g
- FunCakes Edible Glue (Eetbare Lijm) 22 g
- FunCakes Rolfondant Old Rose 250 g
- FunCakes Suikerparels Medium Metallic Roze 80 g
- 150 g boter
- 1 ei (ca. 50 g)
Benodigdheden
- PME Kunststof roller Glad 22,5 cm
- PME Star Cutter Set/3
Stap 1: Start met het maken van het deeg voor de koekjes
Maak het deeg voor de FunCakes Mix voor Koekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het deeg moet een uur opstijven in de koelkast voordat je het verder gaat verwerken.
Stap 2: Rol het koekjesdeeg uit en steek de koekjes uit
Strooi wat FunCakes Suikerbakkerspoeder op je werkblad en rol hierop het koekjesdeeg uit tot circa 0,5 cm dikte met de PME Kunststof roller Glad en steek de koekjes uit met de PME Star Cutter Set/3. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 °C in circa 12 minuten goudgeel.
Stap 3: Decoreer de koekjes met fondant
Smeer de koekjes in met wat FunCakes Edible Glue (Eetbare Lijm). Rol de FunCakes Rolfondant Old Rose uit op suikerbakkerspoeder en steek figuren uit met dezelfde uitsteker als je voor de koekjes hebt gebruikt. Leg het uitgestoken plakje fondant op het koekje en druk voorzichtig aan. Decoreer de koekjes met kleinere figuurtjes van fondant, gebruik hiervoor diverse bloem en hart uitstekers. Je maakt je koekjes natuurlijk helemaal af met wat FunCakes Suikerparels Medium Metallic Roze.
Stap 4: Geniet van deze Koekjes met fondant!
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.