Lambeth Cake
4 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Cupcakes 1kg
- FunCakes Bakmix voor Botercrème 400 g
- FunCakes Bake Easy Spray
- Colour Mill Orange
- Colour Mill Raspberry
- Colour Mill Fuchsia
- Colour Mill Lavender
- Culpitt Suikerdecoratie Bloemen Paars pk/12
- 400 ml water
- 10 eieren
- 500 g + 500 g zachte ongezouten roomboter
Benodigdheden
- FunCakes Cake Drum Rond Ø25 cm – Zilver
- FunCakes Spuitzakken 41 cm
- Wilton Decorator Preferred® Diepe Bakvorm Rond Ø 20x7,5cm
- Wilton Comfort Grip Spatel met Hoek 22,5 cm
- Wilton Coolinggrid
- Wilton Turn Table
- Wilton Spuitmondje #104 Petal
- Wilton Spuitmondje #4B Open Star
- Wilton Spuitmondje #018 Open Star
- Wilton Spuitmondje #016 Open Star
- 3x Wilton Standaard Adaptor/Coupler
- PME Lange Kunststof Schraper
Stap 1: Bereid de FunCakes Botercrème
Meng 400 g FunCakes Botercrème mix met 400 ml water. Klopt het mengsel met een garde en laat het minimaal één uur opstijven op kamertemperatuur.
Stap 2: Maak de FunCakes BakMix voor Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk alle ingrediënten op kamertempratuur. Meng 500 g FunCakes Bakmix voor Cupcakes met 5 eieren en 250 g zachte ongezouten boter. Schep het beslag in de ingevette bakpan en bak de cake in 65-75 minuten gaar. Laat de cake na het bakken 15-20 minuten afkoelen voordat de cake op een taartrooster staat. Herhaal dit voor de tweede cake.
Tip: Wordt de cake tijdens het bakken te donker? Dek de cake dan af met een vel aluminiumfolie, zo wordt de cake gaar maar niet donkerder.
Stap 3: FunCakes Botercrème afmaken
Klop 500 g ongezouten roomboter in ca. 5 minuten zacht. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel tot een gladde crème.
Stap 4: Spuitzakken bereiden
Pak 3 spuitzakken en maak die klaar met couplers en de 3 soorten kleine spuitmondjes. Eén spuitzak heeft spuitmond 4B. Deze heeft geen coupler.
Stap 5: Cake opbouwen
Stapel de twee cakes op elkaar met een laag botercrème er tussen en smeer de cake af met een dunne laag botercrème. Laat de cake vervolgens een half uur in de koelkast opstijven.
Stap 6: Taart afsmeren
Nu smeer je de hele buitenkant van de taart voor een tweede keer af. Neem ongeveer 1/3 van de botercrème en kleur dit met de Colour Mill Lavender. Gebruik de turn table en de scraper om het mooi strak en glad te krijgen.
Stap 7: Taart decoreren
Verdeel de rest van de botercrème in 3 porties en kleur deze met de andere kleurstoffen. Het resterende wat over is van de taart kan doorgekleurd worden naar een iets donkerdere tint paars en kan dan gebruikt worden ter versiering op de taart.
Langs de bovenrand van de taart maak je met een ronde uitsteker markeringen. Dit maakt het spuiten gemakkelijker. Spuit langs deze markeringen met #104 een ruffelrand. Werk de bovenkant hiervan af met sterretjes, gebruik hiervoor #018.
De onderrand van de taart wordt een grove schelprand. Deze schelprand spuit je met spuitmond #4B. Hierboven op spuit je met #018 een tweede schelprandje.
Op de zijkanten maak je met spuitmond #018 een lelie. Boven op de taart spuit je met spuitmond #4B een grove schelprand. Daarnaast spuit je met #104 een ruffelrand die je verder afwerkt met een schelprandje met spuitmond #016.
Vervolgens kunnen de suikerbloemetjes tegen de taart worden geplakt.
Stap 8: Geniet van jouw versie van de Lambeth Cake!
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.