Mini Barbies
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 125 gram roomboter
- 3 eieren
Laat de roomboter en eieren op kamertemperatuur komen. Doe deze in een beslagkom samen met de cupcake mix en meng op de laagste stand 4 minuten. Verwarm de oven voor op 160° C. Vet de vorm goed in met de cake release of een beetje roomboter. Verdeel het beslag over de vorm. De vormen moeten ongeveer voor 2/3 gevuld zijn. Zet de vorm in de oven en bak de cake in 40 minuten gaar. Haal de vorm uit de oven en laat hem 5 minuten staan. Stort de cakes daarna op een rooster en laat ze helemaal afkoelen. Smeer met de siliconenkwast de cakevormen in met piping gel. Dit zorgt er voor dat de fondant of marsepein goed blijft plakken en de kruimels vastgehouden worden.
Rol per rok 100 gram fondant uit tot een cirkel van ongeveer 20 cm. Drapeer deze over de cake, naar keuze met plooien of strak aansluitend. Snij of knip de overtollige fondant weg. Smeer het lijfje in met piping gel. Rol een lapje uit van ongeveer 3x6 cm en leg dat over het lijfje. Snij of knip het in een leuk model. Je kunt het lijfje ook bekleden met kleine bloemetjes, hartjes of een groot hart. Prik hierna het lijfje in de rok en decoreer de popjes verder met de bloemetjes en de hartjes. Om de onderrand van de rok met musketzaad te versieren, smeer je een beetje piping gel op de rand met het lijmkwastje en strooi je er de musketzaad over. Als je een bloem of hartje in haar haar wilt bevestigen, gebruik je ook een beetje piping gel.
De barbies zijn 4 dagen houdbaar op een koele plaats. Wil je ze langer bewaren dan kun je ze in een dichte doos invriezen. Ontdooien kan het best in de dichte doos in de koelkast.
Let er bij kinderen op dat de popjes kleine onderdelen bevatten die voor hen gevaarlijk kunnen zijn.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.