Mini donuts met eetbare bloemen
1,5 uur
Moeilijkheidsgraad: 1/5

Bereiding
Ingrediënten
- 500 g FunCakes Mix voor Donuts
- 100 g FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercème
- FunCakes Dip ’n Drip Wit
- FunCakes Food Colour Gel Roze
- FunCakes Food Colour Gel Red Earth
- FunCakes Eetbare Droogbloemen Heide
- FunCakes Eetbare Droogbloemen Rozenknoppen
- FunCakes Eetbare Droogbloemen Rozenblaadjes
- 285 ml water
- 220 g ongezouten roomboter
- 55 g plantaardige olie
Benodigdheden
- FunCakes Spuitzakken
- Wilton Spuitmondje #032
- Wilton Wide Glide Rolstok 50cm
- Patisse Koekjes Uitsteker Rond 6cm
- Koekjes Uitsteker Ring Ø 1 cm
- Frituurpan met plantaardige olie
Stap 1: Maak het deeg voor de donuts
Begin met het bereiden van 500 g FunCakes Mix voor Donuts, volg daarvoor de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi je werkblad met FunCakes Magic Roll-out powder en rol hierop het deeg uit tot een dikte van ongeveer ½ cm. Steek hier rondjes van 6 cm uit en steek vervolgens kleine rondjes van 1 cm uit de grotere rondjes. Hiermee creëer je een donut vorm. Leg de donuts op een met bakpapier bekleedde bakplaat en dek af met een schone theedoek. Laat 25 minuten rusten.
Stap 2: Frituur de donuts
Verwarm ondertussen de frituurpan tot 180 °C. Frituur de donuts zo’n 90 seconden per kant tot ze lichbruin gekleurd zijn. Haal ze uit de olie en leg ze op keukenpapier om ze uit te laten lekken. Snijd ze zodra ze afgekoeld zijn doormidden, zodat er een boven- en onderkant ontstaat.
Stap 3: Maak de botercrème
Maak 100 g FunCakes Swiss Meringue Botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul hiermee een spuitzak met spuitmondje #032.
Stap 4: Vul de donuts
Als de donuts helemaal zijn afgekoeld, spuit je een laagje botercrème op de onderkant van de donuts.
Stap 5: Decoreer de donuts
Neem twee eetlepels FunCakes Dip ’n Drip en verwarm deze samen met een druppel roze- en een druppel red earth kleurstof gel, 10 seconden in de magnetron. Doe dit daarna in een spuitzak en knip het puntje er vanaf. Versier hier een aantal van de donuts mee door het op de bovenkant de donuts te spuiten. Maak ze af met gedroogde bloemen.
Doe de rest van de Dip ’n Drip weer terug in een schaaltje en voeg nog meer kleurstof toe zodat het een tint donkerder kleurt. Decoreer hier de rest van de donuts mee, of maak nog een derde, donkerdere kleur roze om nog een variatie te maken. Leg daarna de bovenkantjes terug op de donuts.
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.