Mini Kerst Tartelletes
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Koekjes 500g
- FunCakes Rich Caramel 300 g
- FunCakes Chocolade Melts Puur
- FunCakes Mix voor Enchanted Cream® 150 g
- Funcakes Chocolade Decoraties Kerstfiguren Set/12
- FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Hulstgroen
- FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Rood
- FunCakes Chocoballetjes Brons Goud Set/8
- 150 gram (room)boter
- 165 g zachte boter
- 100 ml water
- 100 ml melk
- 1 ei (ca. 50g)
Benodigdheden
- FunCakes Spuitzakken
- Wilton Mini Springvorm Set/3
- Wilton Rolstok 50 cm
- 2x Wilton Spuitmondje #6B Open Star
- PME Ronde Uitsteker Set/6
- Bakpapier
Stap 1: Maak de koekjesdeeg
Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Maak 500 gram van de FunCakes Bakmix voor Koekjes zoals is aangegeven op de verpakking. Verpak daarna in plasticfolie en laat een uur opstijven in de koelkast.
Stap 2: Maak de Enchanted Cream®
Bereid 150 gram van de FunCakes Enchanted Cream® zoals is aangegeven op de verpakking. Verdeel de cream over twee schalen en kleur deze met de FunCakes kleurstoffen. Doe dit door een kleine druppel in de cream te laten vallen, zo krijg je namelijk de lichte groene en rood/roze kleur. Doe daarna de Enchanted Cream® in verschillende spuitzakken met het spuitmondje #6B.
Stap 3: Bak de tartelettes
Verwam de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Bekleed de springvormen met bakpapier en spray ze in met het bakpapier. Kneed het deeg door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 3 mm dikte. Steek rondjes uit met de uitsteker en leg deze op de bodem van de vormen. Snij daarna lange repen van 2 cm breed en bekleed hiermee de vormen. Bak de tartelettes in ca. 12 min goudgeel. Laat ze daarna goed afkoelen in de springvorm. Herhaal deze stap, totdat je genoeg tartelettes hebt.
Stap 4: Vul de tartelettes
Verwarm de karamel 1 minuut in de magnetron op 340 W of verwarm au bain marie. Vul hiermee de tartelettes, doe dit niet helemaal tot de rand.
Doe de chocolade melts in een voor de magnetron geschikte kom. Smelt op maximaal vermogen (±800W) in de magnetron. Roer elke 15/20 seconden de chocolade goed door, zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Stop met verwarmen zodra de chocolade bijna volledig gesmolten is (kleine stukjes mogen nog zichtbaar zijn). Blijf roeren totdat de chocolade opgelost is. Als de melts goed gesmolten zijn, vul je de tartelettes verder tot de rand met de chocolade. Laat daarna goed afkoelen.
Stap 5: Decoreer de tartelettes
Spuit de Enchanted Cream® op de afgekoelde tartelletes en decoreer verder met de chocoballetjes brons goud en de chocolade decoraties Kerst.
Stap 6: Geniet van deze heerlijke Kerst Tartelletes als dessert!
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door @nadine_bakt
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.