Naanbroodjes met knoflook en peterselie
1 ½ uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- 500 g tarwebloem
- 7 g gist
- 2 tl suiker
- 10 g zout
- 150 g ongezouten boter
- 175 g volle yoghurt
- 175 ml lauw water
- Plastic folie
- Bloem om op uit te rollen
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- Peterselie
Stap 1: Deeg maken
Doe 500 g tarwebloem, 7 g gist, suiker, zout, 50 g gesmolten boter, volle yoghurt en het water in een mengkom. Zorg ervoor dat het zout en de gist elkaar niet raken in de kom. Mix dit met de vlinder in 10 minuten op medium snelheid tot een elastisch deeg. Het deeg is plakkerig, maar dat hoort. Als het echt heel erg plakt kan je een beetje extra bloem toevoegen.
Stap 2: Deeg laten rijzen
Dek de mengkom af met plastic folie en laat dit op een warme plek 1 uur rijzen. Je kan hier ook de oven voor gebruiken. Zet de oven op 30°C met een bakje water op de bodem.
Stap 3: Deeg verdelen
Bestuif je aanrecht royaal met bloem en stort het deeg hierop. Kneed het met de hand even goed door. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk op bloem uit tot een 1 cm dikke ovale vorm.
Stap 4: Naanbrood bakken
Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 230°C).Smelt 100 g boter en meng het met de fijngehakte knoflook en peterselie en bestrijk hiermee de broodjes. Bak de broodjes in 6-9 minuten goudbruin en gaar. Besmeer de naans als ze uit de oven komen nogmaals met de gesmolten knoflookboter.
Mede mogelijk gemaakt door FunCakes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.