Paaseieren op een Stokje
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Mix voor Cake Brownie 500 g
- FunCakes Mix voor Botercrème 75 g
- Wilton Candy Melts Roze
- Wilton Candy Melts Blauw
- Wilton Candy Melts Geel
- Wilton Candy Melts Groen
- Funcakes Rolfondant Multipack Pastel Kleuren 5x100g
- 56 gram + 90 gram boter
- 2,5 eieren
- 105 ml + 75 ml water
Benodigdheden
- Dr. Oetker Cakevorm 25 cm
- Wilton Recipe Right Non-Stick Afkoelrooster - 40x25cm
- FunCakes Lollipop Stokjes 15cm pk/50
- PME Bloesem Plunger Uitsteker Set/4
Stap 1: Maak het beslag voor de Brownie Cake
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Maak 500 g Funcakes Mix voor Cake Brownie met 56 g boter, 2,5 eieren en 105 ml water zoals is aangegeven op de verpakking.
Stap 2: Bak de Brownie Cake
Bekleed de Dr. Oetker Cakevorm met bakpapier en schep het beslag in de vorm. Bak daarna de cake in het midden van de oven in ca. 40 min gaar. Haal de brownie cake na het bakken direct uit de bakvorm en laat daarna uitdampen op een afkoelrooster.
Stap 3: Cakepops basis maken
Maak 75 gram FunCakes mix voor Botercrème aan met 75 ml water en 90 gram boter zoals aangegeven op de verpakking. Verkruimel de cake en meng er wat botercrème doorheen. Gebruik zoveel botercrème als nodig, totdat het de cake goed plakt en je er balletjes van kunt draaien. Vorm van dit deeg balletjes die je vervolgens ovaal rolt tot eitje. Laat ze 15 minuten in de koelkast opstijven.
Stap 4: Fondant decoraties maken
Rol een beetje FunCakes Rolfondant uit van de Multipack Pastel Kleuren. Meng eventueel wat tylo poeder door het fondant. Steek hier kleine bloemetjes uit met de PME Bloesem Plunger Uitsteker.
Stap 5: Cakepops dippen
Smelt een kleur Wilton Candy Melts zoals aangegeven op de verpakking. Doop de stokjes hierin en steek de stokjes voorzichtig in de balletjes. Laat het minimaal 15 minuten in de koelkast opstijven.
Smelt in andere bakjes de verschillende Wilton Candy Melts zoals aangegeven op de verpakking. Doop de eitjes geheel hierin en laat voorzichtig uitlekken. Steek in een stuk piepschuim en laat hard worden.
Stap 6: De cakepops versieren
Decoreer de cakepops met de fondant decoraties die je bij stap 4 hebt gemaakt.
Stap 7: Geniet van de heerlijke Paaseieren op een stokje!
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.