Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop.be

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*

Paashaasjes

2,5 uur

Moeilijkheidsgraad: 3/5

Paashaasjes

Paashaasjes

2,5 uur

Moeilijkheidsgraad: 3/5

Deze schattige Paashaasjes mogen niet ontbreken met Pasen! De Paashaasjes maak je eenvoudig met de Wilton Mini Wonder Mold. Dit recept is ook erg leuk om samen met kinderen te maken.

Bereiding

Ingrediënten

  • FunCakes Bakmix voor Biscuit Deluxe 500 g
  • FunCakes Rolfondant Wit 1 kg 
  • Funcakes Bake Release Spray 200 ml
  • FunCakes Eetbare Kleurstof Pasta Roze 
  • FunCakes Zachte Suikerparels Medium Zwart Glans 
  • RD Essentials Eetbare Lijm 
  • 3 eieren 
  • 21 ml water 
  • Jam naar keuze 

Benodigdheden

  • Taartrooster rond 32 cm 
  • PME Mini Ronde Plunger Uitsteker 
  • FMM Geometrische Uitsteker Set/10 
  • FMM Modeleer Gereedschap Mes/Scriber 
  • Wilton Rolstok 50 cm 
  • PME Lelie Plunger Uitsteker Medium Set/2 
  • PME Mini Paletmes 15 cm 
  • Wilton Taartzaag 

Stap 1: Bak de Bakmix voor Biscuit Deluxe 

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 210 gram FunCakes mix voor Biscuit Deluxe met 3 eieren en 21 ml water in een kom. Klop het 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna 2-3 minuten op lage snelheid. Vet de Mini Wonder Mold in met cake release en verdeel het beslag over de vormen. Bak de mini cakes in circa 40 minuten gaar. Stort de cakes na het bakken op een rooster en laat afkoelen.

Stap 2: Biscuit vullen 

Snij met een taartzaag de biscuits door en vul ze met jam naar keuze. Smeer de biscuits met behulp van een paletmesje in met een jam.

Stap 3: Biscuit bekleden 

Rol de fondant op een met poedersuiker bestrooid werkblad uit en bekleed 2 bolletjes hiermee. Snijd het overtollige fondant weg met een knife/scribertool. Kleur een klein stukje overgebleven fondant roze en de rest bruin. Bekleed met de bruine fondant het andere bolletje. 

Stap 4: Lichaamsdelen uitsteken

Maak van 3 bolletjes witte fondant een staartje en twee achterpootjes. Rol een stukje roze uit en steek met de medium ovaal cutter twee voetzooltjes uit. Met de ronde plunger steek je 6 teentjes uit. Dit plak je op de pootjes.

Rol een stukje wit uit en steek met de large lily plungers 2 witte oren uit en met de medium lily plunger 4 roze oren. Steek uit bruin met de large lily plunger ook 2 oren. Plak 2 roze in de bruine oren en 2 in de witte. Plak de oren naar eigen inzicht op de haasjes. 

Stap 5: Gezichtje afmaken

Plak de oren naar eigen inzicht op de haasjes. Duw met je duim de oogholtes voorzichtig in de cakes en druk hier een zwarte parel in. Maak van kleine balletjes die je platdrukt de wangetjes en maak met de achterkant van het mesje er gaatjes in. Maak van roze twee kleine neusjes en plak dit op de gezichtjes. Maak eventueel wenkbrauwtjes en haartjes van rolletjes fondant.

Stap 6: Geniet van jouw Paashaasjes! 

Benodigde producten

Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.

PME Mini Palette Knife
PME Mini Palette Knife
€ 4,15
Toon prijzen en aantallen

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief