Bosvruchten Monchou Taart
3 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Deco Melts Roze
- FunCakes Gelatinepoeder
- LorAnn Vanille Extract Kunstmatig
- Dr. Oetker Klopfix half zakje
- Een pak Spritskoeken
- 60 gram boter
- 200 gram monchou
- 250 ml slagroom
- Water
- Frambozen
- Blauwe bessen
- Limoen
- Rozenwater
- Poedersuiker
Benodigdheden
- FunCakes Spuitzakken 41 cm
- Wilton Recipe Right Springvorm 25 cm
- Patisse Bakpapier vellen
Stap 1: Maak de bodem
Verkruimel de spritskoeken en voeg hier 60 gram gesmolten boter aan toe. Roer dit goed door en voeg daarna stukjes FunCakes Deco Melts Roze toe. Roer dit nog een keer goed door. Bedek de Wilton recipe right springform pan van 25 cm met een stuk bakpapier. Strooi hier het mengsel op, druk dit goed aan met een lepel en zorg dat de hele bodem bedekt is. Zet dit vervolgens in de koelkast om een beetje uit te harden.
Stap 2: Maak de decoratie
Smelt ongeveer 100 gram van de FunCakes Deco Melts Roze zoals is aangegeven op de verpakking. Doe dit in een spuitzak en knip hier een klein puntje vanaf. Leg een stuk bakpapier op een bord en maak hier met de deco melts ovale vormpjes op van ongeveer 4 cm. Laat dit daarna uitharden in de koelkast.
Stap 3: Maak de eerste laag
Mix 125 ml slagroom met 100 gram monchou. Voeg hier een half zakje klopfix, een beetje poedersuiker, een paar druppels LorAnn clear artificial vanilla extract en een beetje water aan toe. Mix dit geheel goed tot je de gewenste textuur hebt. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het mengsel over de bodem heen. Zorg dat alles gelijk verdeeld wordt. Laat daarna goed opstijven in de koelkast.
Stap 4: Maak de tweede laag
Doe een handjevol frambozen, blauwe bessen en aardbeien in een pannetje en pureer dit goed. Voeg rozenwater en water toe tot er 250 ml in het pannetje zit. Dit is inclusief de bosvruchten. Voeg eventueel een beetje suiker toe als het fruit van zichzelf niet zoet genoeg is. Voeg daarna 10 gram gelatine poeder of 3 gelatine bladen toe. Laat de vloeistof goed afkoelen. Pak daarna de springvorm weer uit de koelkast en giet het mengsel over de eerste laag heen.
Stap 5: Maak laag 3
Herhaal alle stappen van stap 3 nogmaals voor deze laag. Laat daarna de taart ten minsten 2 uur in de koelkast opstijven.
Stap 6: Decoreer de monchou taart
Leg een doilie op een schoteltje en leg hier een puntje van de taart op. Strijk met de limoen over de bovenste laag van de taart. Steek een deco melt decoratie in het taartje en decoreer hem verder af met limoen, frambozen en blauwe bessen.
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door onze collega Aarti.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.