Speculaastaart gevuld met Amandelspijs
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 1/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Sloffenbodem 500 gr
- FunCakes Speculaaskruiden
- FunCakes Amandelspijs
- Bloem om op uit te rollen
- Beetje geklutst ei om te smeren
- Garneer amandelen
- 155 gr zachte roomboter
- 2 eieren
Benodigdheden
- Springvorm
- Patisse Bakpapier
- Wilton Rolstok
Stap 1: Maak de FunCakes mix voor Sloffenbodem
Maak 500 gram FunCakes mix voor Sloffenbodem aan zoals aangegeven op de verpakking en meng er speculaaskruiden naar smaak doorheen. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het een uur in de koelkast om op te laten stijven.
Stap 2: Bedek de bodem van de springvorm met het deeg
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Trek een vel bakpapier strak tussen de rand en de bodem van de springvorm. Kneed het deeg uit de koelkast even flink door en verdeel het in twee gelijke stukken. Rol 1 stuk uit in de maat van de springvorm en bedek hier de bodem mee.
Stap 3: Smeer de FunCakes Amandelspijs op de bodem
Smeer 250 gram amandelspijs (aangemaakt met een ei) op de bodem maar blijf een cm weg van de rand. Rol het andere stuk deeg ook uit tot een ronde lap en leg dit boven op het spijs. Druk de randen iets aan.
Stap 4: Bak de gevulde Speculaastaart
Smeer de bovenkant in met een beetje geklutst ei en leg hierna de garneer amandelen erop. Smeer deze ook weer in met ei. Bak het gevulde speculaas in ongeveer 30-35 minuten gaar en laat afkoelen in de springvorm.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.