Kinder Bueno Chocolade Slof Taart in Hartvorm
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 1/5

Bereiding
Ingrediënten voor Kinder Bueno Chocolade Slof
- 500 g FunCakes Bakmix voor Sloffenbodem
- 125 g FunCakes Mix voor Botercrème
- 155 + 150 gram zachte roomboter
- 1 ei
- 125 water
- 4 pakjes Kinder Bueno (=8 repen)
- FunCakes Ready To Use Ganache Dark Choco
- Aardbeien, zonder kroontje en gehalveerd
- FunCakes Musketzaad Lots of Love
Overige benodigdheden:
- Deegroller
- Patisse Silver-Top Hart Springvorm 20cm
- Patisse Silver-Top Bakplaat 34x24cm
- Bakpapier
- Spatel
Stap 1: Slof bakken
Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng 500 gram FunCakes bakmix voor Sloffenbodem met 155 g boter en 1 ei en kneed tot een stevig deeg. Laat het deeg ca. 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 210°C heteluchtoven. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 8 mm dikte en steek hier met hartvormige bakrand een hart uit. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet hier de hartvorm (zonder de bodem) op, leg de hartvormige plak deeg in de rand. Bak in 12 minuten gaar. Na het bakken verwijder je direct de rand en laat je de slof afkoelen.
Stap 2: Kinder Bueno Botercrème maken
Maak 125 gram FunCakes mix voor Botercrème aan met 125 ml water en zet dit een uur weg. Klop 150 gram boter in 5 minuten zalvig. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes toe aan de boter. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten). Breek 7 repen Kinder Bueno in stukjes en doe dit in een magnetron bestendige schaal. Verwarm dit 1 minuut in de magnetron en prak het met een vork helemaal fijn. Laat dit afkoelen en spatel het daarna door de botercrème. Smeer dit met een spatel over de afgekoelde slof.
Stap 3: Slof decoreren
Verdeel de ganache over de botercrème met behulp van een spatel. Strooi musketzaad over de ganache. Decoreer verder met verse aardbeitjes en stukjes Kinder Bueno.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.