Oud & Nieuw koekjes
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Koekjes 500 g
- FunCakes Mix voor Royal Icing
- FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Zwart
- FunCakes Suikerbakkerspoeder
- Sugarflair Eetbare Verf Mat Goud
- 150 gram roomboter
- 1 ei
- 55 ml water
Benodigdheden
- Wilton Spuitmondje #003 Rond
- Patisse Koekjes Uitsteker Cijfers
- JEM Sterren Uitsteker
Stap 1: Maak de koekjesdeeg
Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Kneed 500 gram FunCakes Bakmix voor Koekjes met 150 gram roomboter en 1 ei zoals is aangegeven op de verpakking. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 2: Bak de koekjes
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (tot ca. 3 mm dikte). Steek de cijfers van het jaartal uit met de Patisse Koekjes Uitsteker Cijfers en sterren met de JEM Sterren Uitstekers. Snijd ook rechthoeken uit het deeg, hier komen namelijk de cijfers van het jaartal op te staan. Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 minuten goudgeel en laat daarna de koekjes goed afkoelen.
Stap 3: Maak de FunCakes Royal Icing
Maak 450 g FunCakes Royal Icing aan met 55 ml water zoals is aangegeven op de verpakking. Kleur de royal icing met de FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Zwart. Doe de zwarte royal icing daarna in een spuitzak met het spuitmondje #003 van Wilton.
Stap 4: Decoreer de koekjes
Breng een egale laag icing aan op de cijfers, rechthoekjes en sterren. Laat de icing goed drogen, het liefst een nacht. Als de icing droog is maak je met de Sugarflair Eetbare Verf Goud stippen op de cijfer koekjes. Zet de cijfers met dikke royal icing vast op de rechthoekige koekjes. De sterrenkoekjes versier je ook met een gouden detail.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.