Oud & Nieuw Taart met Tiramisuvulling
3,5 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Biscuit Deluxe 500 g
- FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème 150 g
- FunCakes Mix voor Bavarois Naturel
- FunCakes Smaakpasta Tiramisu
- FunCakes Smaakpasta Vanille
- FunCakes Choco Drip Zwart
- FunCakes Rolfondant Zwart
- FunCakes Candy Choco Parels Large Koper
- RD Eetbare Glitter Goud
- 8 eieren
- 50 + 105 ml water
- 330 g ongezouten boter
- 250 g ongeklopte slagroom
- 60 ml lauw water
- Frambozenjam
Benodigdheden
- Wilton Rolstok 50cm
- Wilton Taartzaag 25cm
- Wilton Comfort Grip Spatel met Hoek 32,5 cm
- Patisse Taartrooster Ø32cm
- PME Sterren Koekjesuitsteker Set/3
- PME Diepe Ronde Bakvorm Ø 20 x 7,5cm
- PME Plain Edge Tall Slide Scraper
- PME Extra Lange Kaarsen Goud 18cm pk/16
Stap 1: Maak de FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
Bak twee biscuits van een doorsnede van 20 cm. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Maak 250 g van de FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe met 4 eieren en 25 ml water zoals is aangegeven op de verpakking. Bak de biscuit in ca. 30-35 minuten gaar. Haal de biscuit na het bakken uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Herhaal deze stap nog een keer voor de tweede biscuit.
Stap 2: Maak de FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème
Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Maak daarna 150 g van de FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème met 105 ml water en 330 g ongezouten roomboter zoals is aangegeven op de verpakking. Voeg als laatst de FunCakes Smaakpasta Vanille toe naar eigen smaak. Leg de botercrème opzij om later weer te gebruiken.
Stap 3: De FunCakes Bavarois maken
Klop 250 ml slagroom lobbig. Meng 50 gram FunCakes Bavaroismix met 60 ml lauw water en spatel dit mengsel voorzichtig door de slagroom. Voeg als laatst naar eigen smaak de FunCakes Smaakpasta Tiramisu toe.
Stap 4: Vul en smeer de biscuits af
Snijd beide biscuits twee keer door met de Wilton Taartzaag. Vul de laag met een dun laagje frambozenjam en spuit een dijkje van botercrème op de buitenste rand van de laag. Vul daarna de binnenkant van het dijkje op met de tiramisu bavarois en stapel de volgende laag erop. Herhaal deze stappen totdat alle lagen gevuld zijn. Smeer als laatst de taart strak af met de botercrème met behulp van een spatel en side scraper.
Stap 5: Voeg de Choco Drip Zwart toe
Voeg de FunCakes Choco Drip Zwart toe door eerst de dop te verwijderen van de fles. Smelt 15-20 sec. in de magnetron op max. 800W, bevestig dop en schud goed. Herhaal tot dat de drip volledig is gesmolten. Laat de drip daarna over de rand van de taart lopen.
Stap 6: Maak de zwarte fondant sterretjes
Rol een beetje FunCakes Rolfondant Zwart uit. Meng eventueel wat tylo poeder door het fondant. Steek hier kleine sterretjes uit met de PME Sterren Koekjesuitstekers.
Stap 7: Versier de Oud & Nieuw taart
Versier de onderrand van de taart met de RD Eetbare Glitter Goud. Werk de taart af met een taarttopper, kaarsjes, FunCakes Candy Choco Parels Large Koper , macarons en de fondant sterretjes.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.