Tompouce Cupcakes
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- FunCakes Bakmix voor Cupcakes 500g
- FunCakes Mix voor Royal Icing 225g
- FunCakes Mix voor Enchanted Cream® 75g
- FunCakes Mix voor Banketbakkersroom 50g
- FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Oranje
- 5 eieren
- 250 gram zachte ongezouten roomboter
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 27 + 100 + 125 ml water
Benodigdheden
- Patisse Bakpapier Vellen
- House of Marie Cupcakevormpjes Folie Oranje
- Wilton Recipe Right® Muffin Bakvorm 12 cupcakes
- FunCakes Spuitzakken 41cm pk/10
- JEM Small Open Star Savoy Nozzle #1M
Stap 1: Bak de cupcakes gaar
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Verdeel de oranje cupcake vormpjes over de muffin pan. Maak 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes zoals is aangegeven op de verpakking en vul de cupcake vormpjes tot 2/3 met beslag. Bak de cakejes in 18-20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op het aanrecht.
Stap 2: Bak de bladerdeeg in de oven
Verhoog de oven temperatuur 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Snijd de plakken bladerdeeg in 8 rechthoeken (32 rechthoeken totaal), leg ze op het bakpapier, leg hier weer een vel bakpapier op en dek af met een tweede bakplaat of iets anders wat in de oven kan. De extra bakplaat zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet gaat ‘puffen’ maar mooi plat blijft.
Bak de bladerdeeg rechthoeken ongeveer 6-8 minuten en laat ze hierna afkoelen op het aanrecht.
Stap 3: Maak het glazuur voor de tompoucen
Mix 225 gram FunCakes mix voor Royal Icing samen met 27 ml water op lage snelheid in 8 minuten tot een dikke witte stijve massa. Neem drie flinke eetlepels hiervan en verdun dit met wat water tot yoghurt dikte. Kleur het oranje en doe het in een spuitzak. Knip er een klein puntje af en bedek 16 bladerdeeg rechthoekjes met een mooie laag van dit glazuur en laat het goed drogen.
Stap 4: Maak de vullingen
Maak 75 gram FunCakes mix voor Enchanted Cream aan zoals is aangegeven op de verpakking met 100 ml water. Maak 50 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom aan met 125 ml water. Spatel de enchanted cream en de banketbakkersroom door elkaar. Doe dit in een spuitzak met #1M. Spuit op de cupcakes mooie rozetten met de crème en strooi er wat rood/wit/blauw musket overheen. Spuit met de resterende crème strepen op de overige bladerdeeg rechthoekjes en dek deze af met het oranje geglaceerde bladerdeeg. Leg voorzichtig een mini tompouce op de rozetten.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.