Scroppino cupcakes
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 5 eieren maat L (circa 250 gram)
- 250 gram ongezouten roomboter
- 250 ml water
- 250 gram ongezouten roomboter
- Eventueel een klein scheutje wodka of de smaakstof Sparkling wine van LorAnn
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng 250 gram mix voor botercrème met 250ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur.
Meng 500 gram mix voor cupcakes, 250 gram boter, 5 eieren en eventueel een klein scheutje wodka of de LorAnn smaakstof in 4 minuten op een lage snelheid tot een glad beslag. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven, ca. 18-20 minuten. Laat de cupcakes op een cooling grid afkoelen.
Maak de botercrème af. Klop 300 gram ongezouten (room)boter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het
mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg de smaakstof er aan toe. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten).
Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de botercrème. Spuit toeven op de cupcakes en decoreer deze met de sugar strands.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.