Slagroomtaart
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 750 ml slagroom
- 3 zakjes slagroomversteviger
- 4 eieren
- 25 ml water
- Vers fruit
- Jam naar keuze
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).Vet de bakvorm in met bake release. Doe de 250 gram FunCakes mix voor Biscuit, 4 eieren, 25 ml water in een mengkom en mix dit op hoge snelheid in 8 minuten tot een glanzend beslag. Mix het hierna nog 2 minuten door op de laagste stand, doe het in de ingevette bakvorm en bak de biscuit in 30-35 minuten gaar. Stort de biscuit direct op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.
Klop 750 ml slagroom stijf met 4 eetlepels suikerbakkerspoeder en 3 zakjes slagroomversteviger. Snijd met een taartzaag de biscuit twee keer door, zet hem op een taartkarton en vul met een laag jam naar keuze en een lekkere dikke laag slagroom. Smeer rondom af met slagroom. Til de taart voorzichtig op en duw met de hand het hazelnootkrokant er tegenaan. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak met spuitmond 1M en spuit kleine toefjes over de hele bovenkant van de taart. Decoreer de taart met vers fruit, Callebaut chocolade decoraties, soesjes, macarons en de chocolade flikken.
Soesjes
Overige benodigdheden:
- 180 ml water
- 6 eieren
- 500 ml slagroom
Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng 200 gram FunCakes mix voor Soezen, 180 ml water en 6 eieren (300 g) in 6 minuten op middelhoge stand tot een glad beslag. Spuit in één beweging dopjes met een rond spuitmondje van ca. Ø 3-6 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar. Laat de soezen afkoelen. Klop 500 ml slagroom stijf met 2 eetlepels suikerbakkerspoeder en doe dit in een spuitzak met spuitmond #230. Vul de soesjes met slagroom en bestrooi met suikerbakkerspoeder.
Macarons
Overige benodigdheden:
- 70 gram eiwit
- Jam naar keuze
Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng 300 gram FunCakes mix voor Macarons met 70 g eiwit, voeg naar wens kleurstof toe. Mix min. 5 minuten op de hoogste stand. Schep in een spuitzak met spuitmondje 1A en spuit rondjes op een macaronmat. Tik de bakplaat een paar keer op het aanrecht om de luchtbellen te verwijderen. Laat dit minstens twee uur drogen aan de lucht. Verwarm de oven voor op 140°C (heteluchtoven 130°C). Bak hierna de macarons in ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de macarons afkoelen. Vul de macarons met jam.
Flikken
Smelt de zak pure chocolade melts in de magnetron en doe het in een spuitzak. Bekleed een plaat met bakpapier, knip een puntje van de spuitzak af en spuit dopjes chocolade op het bakpapier. Tik even op het aanrecht zodat ze mooi plat worden en bestrooi ze daarna met musketzaad. Zet ze in de koelkast om hard te laten worden.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.