Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop.be

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*

Slof met stoofpeertjes

3 uur

Moeilijkheidsgraad: 1/5

Slof met stoofpeertjes

Slof met stoofpeertjes

3 uur

Moeilijkheidsgraad: 1/5

Geloof ons: deze slof met stoofpeertjes van Deleukstetaartenshop gaat de lekkerste slof zijn die je ooit hebt gegeten. De banketbakkersroom is aangemaakt met het kookvocht van de stoofpeertjes, wat zorgt voor een verrukkelijke vulling van de slof.

Bereiding

Benodigdheden:

  • FunCakes Amandelspijs 1:1 250g
  • FunCakes Mix voor Banketbakkersroom 200g
  • FunCakes Bakmix voor Sloffenbodem 500 g
  • 155 gram zachte ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 2 potten met stoofpeertjes
  • 500 ml gezeefd sap van de stoofpeertjes
  • 100 ml rode port
  • 100 ml water
  • Twee kaneelstokjes
  • Zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • Bloem om te bestuiven

Stap 1: Het voorbereiden van de stoofpeertjes

Doe de twee potten stoofpeertjes samen met 100 ml water, 100 ml rode port, twee kaneelstokjes, 2 eetlepels suiker en een zakje vanille suiker in een ruime pan. Breng aan de kook en draai als het kookt het vuur laag. Met de deksel schuin op de pan kook je de peertjes nog 2 uur zodat alle smaken goed in kunnen trekken.

Stap 2: Start met het maken van de sloffenmix en bak in de oven

Maak de 500 gram sloffenmix aan met 155 gram boter en 1 ei, verpak het in plasticfolie en leg een uurtje in de koelkast. Slap het amandelspijs af met 1 ei en doe dit in een spuitzak.

Kneed het deeg even goed door als je het uit de koelkast haalt en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 1 ½ cm en steek uit met de sloffenring. Leg de plak deeg met de ring eromheen op een met bakpapier beklede bakplaat, spuit met een zigzag beweging het spijs op de deegbodem (houd een cm van de rand over) en bak de bodem in een voorverwarmde oven van 180°C (heteluchtoven 160°C) gaar in ongeveer 25 minuten en laat hierna afkoelen op een taartrooster.

Stap 3: Laat de stoofpeertjes afkoelen en bewaar het kookvocht

Haal met een lepel voorzichtig de peertjes uit de pan en leg ze op een bord om af te laten koelen. Zeef het kookvocht boven een maatbeker en bewaar dit. Je moet 500 ml vocht hebben. Is het kookvocht te weinig dan vul je het aan met wat water.

Stap 4: Werk de slof af met de stoofpeertjesroom

Doe 200 gram mix voor banketbakkersroom in een kom en maak dit aan met 500 ml perenkookvocht en laat even een kwartiertje in de koelkast opstijven voordat je het over doet in een spuitzak met spuitmond 1M. Als de slof is afgekoeld spuit je met een zigzag beweging de bovenkant vol met stoofpeertjesroom. Snijd de peertjes in schijfjes en decoreer hier de slof mee. Zet tot gebruik in de koelkast.

Benodigde producten

Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.

FunCakes Amandelspijs 1:1 -250 g
FunCakes Amandelspijs 1:1 -250 g
€ 2,07
€ 4,13
Toon prijzen en aantallen

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief