Smash cake - Giant cupcake taart
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 2/5

Bereiding
Ingrediënten
- 300 g FunCakes mix voor Enchanted Cream
- 750 g FunCakes mix voor Cupcakes
- FunCakes Bake Release Spray
- FunColours Gel
- 7 ½ ei
- 375 gram zachte ongezouten roomboter
- 200 ml melk
- 200 ml water
Overige benodigdheden
- Cupcake pan
- Taartrooster
- Evt. Aluminiumfolie
Stap 1: Maak het beslag en doe in de vorm
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 300 gram FunCakes mix voor Enchanted Cream en 750 gram FunCakes mix voor Cupcakes zoals aangegeven op de verpakking. Vet de cupcakepan in met bake release en verdeel het beslag over de twee gedeeltes.
Stap 2: Bak de cake gaar
Bak de cake in 60-70 minuten gaar. Indien de cake nog niet gaar is maar wel erg donker wordt, dek hem dan af met een stuk aluminiumfolie en bak verder af. Zo gaart de cake zonder dat hij bruiner wordt. Laat de cakes na het bakken op een taartrooster volledig afkoelen.
Stap 3: Kleur de Enchanted Cream en spuit rozetten op de cake
Verdeel de Enchanted Cream in 7 porties en kleur het met de FunColours Gels in de verschillende kleuren. Eén portie blijft ongekleurd. Smeer het onderste deel van de cupcake in met enchanted cream en bekleed met 450 gram wit fondant. Plak met een beetje enchanted cream het bovenste deel van de cupcake erbovenop. Doe de gekleurde porties Enchanted Cream in spuitzakken met spuitmondje #1M en spuit randen van rozetten, beginnend aan de onderkant. Herhaal dit tot aan het topje en kies steeds een andere kleur voor elke rand. Zet de cake tot gebruik in de koelkast.
Mede mogelijk gemaakt door FunCakes
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.