Strandbal cake pops
2 uur
Moeilijkheidsgraad: 3/5

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 250 gram (room)boter
- 5 eieren (maat M, circa 250 gram)
- FunCakes fondant in de kleuren geel, oranje, rood, blauw en wit
Voor de cake pops meng je 500 gram mix, 250 gram (room)boter en 5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Vul een spuitzak met het beslag. Verwarm de cakepop maker voor en spuit de onderste vormen vol tot iets onder de rand. Sluit de maker en bak de cakepops in circa 6 minuten gaar. Je kunt de cakepops halverwege de baktijd even omdraaien voor een beter resultaat. Laat de bolletjes afkoelen op een rooster.
Smelt de candy melts in de magnetron, chocolade smelter of au bain Marie. Doop de stokjes één voor één in de gesmolten chocolade, steek ze vervolgens in de cakepops en laat ze dan ca. 10 minuten stollen zodat ze vast zitten.
Houd de cakepops boven de gesmolten chocolade en giet die er met een lepel over heen tot ze geheel bedekt zijn. Indopen kan ook, maar de kans bestaat dat ze dan van het stokje vallen door de draaibeweging. Laat de overtollige chocolade eraf druipen. Bedek zo alle cakepops en laat ze hard worden.
Rol circa 50 gram gele fondant uit tot een dikte van circa 3 mm. Snij hier stroken van, van circa 7,6 cm lang. Zorg ervoor dat de stroken aan de uiteindes breder zijn, circa 2 cm breed. Herhaal dit voor de andere kleuren. Smeer de stroken in met een beetje eetbare lijm, gebruik hiervoor het penseeltje en plak de stroken op de cake pop. Op de plek waar de stroken samenkomen plak een klein balletje witte fondant.
Mede mogelijk gemaakt door Wilton.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.