Waanzinnige Winter Taart
Moeilijkheidsgraad: 3/5

Bereiding
Overige benodigdheden:
- 5 eieren (circa 250 gram)
- 250 gram roomboter
- Klein stukje zwarte fondant voor de neus
- Poedersuiker om uit te rollen
- Kwastje
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C). Mix 500 gram Amandelcake mix, 250 gram boter en 5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Vet een ronde bakvorm van 20 cm doorsnede in en strooi er wat bloem in. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 70 minuten gaar. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster om helemaal af te koelen.

Smeer de afgekoelde cake in met piping gel. Maak een rol van de blauwe fondant en rol deze plat, zodat hij 65 cm lang en net zo hoog als de cake is. Plak deze rondom de cake, zodat alleen de zijkant bedekt wordt. Snij het overtollige fondant weg.
Kneed 200 gram witte fondant goed door en maak er een bol van. Rol deze uit, zodat je een cirkel van ongeveer 26 cm krijgt. Leg deze op de cake en laat de overlappende zijkanten naar beneden hangen. Smeer de bovenkant in met een beetje piping gel en strooi er het musketzaad over. Maak een bergje dennentakken van de gehalveerde sneeuwvlokken en plaats de beer er bovenop.
Benodigde producten
Let op: Controleer altijd de beschikbaarheid van de producten voor het plaatsen van een bestelling.