Al 20 jaar dé taartspecialist
Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*
9.2
Logo van Deleukstetaartenshop.be

Al 20 jaar dé taartspecialist

Gratis verzending vanaf €75!
Voor 16:30 uur (ma-do) besteld, morgen in huis*

Wat zijn macarons?

30 januari 2023

Macarons komen oorspronkelijk uit Frankrijk en zijn kleine ronde luchtige koekjes die aan elkaar gekleefd zijn met een zachte vulling. De koekjes zijn gemaakt op basis van amandelmeel, suiker, poedersuiker en eiwit. Je kan ook gebruik maken van de FunCakes Mix voor Macarons. Macarons bestaan uit verschillende kleuren, smaken en ze zijn erg luchtig. De creaties zijn dus eindeloos! In deze blog vertellen we je alles over macarons. Ben je al benieuwd? Lees dan snel verder!

Al zin gekregen om heerlijke macarons te bakken? Bekijk dan onze recepten voor macarons!

Macaron recepten  

 

De perfecte macaron 

De koekjes of schelpen van de macarons moeten knapperig zijn aan de buitenkant, maar zacht van binnen. Daarnaast is het belangrijk dat de koekjes een voet hebben, zonder het voetje is het geen echte macaron. Het voetje van een macaron zit aan de onderkant van het koekje/schelp. Tijdens het rusten vormt er een huidje op de opgespoten macarons, dit helpt tijdens het bakken om de macaron omhoog te duwen. Hierbij onstaat een voetje. 

De smaak

De smaak van macarons komt vooral uit de vulling tussen de schelpen. De schelpen zelf hebben een amandelachtige nootachtige smaak met een vleugje zoetigheid. De combinaties die je kan maken met macarons is eindeloos! Zo kan je frisse macarons maken met groene appel, of juist met een vollere smaak bijvoorbeeld karamel macarons.

Textuur

Macarons hebben een specifieke textuur en uiterlijk. De buitenkant van de schelp moet een gladde bovenkant hebben zonder hobbels, scheuren of ruwe randen. Daarnaast moet de buitenkant van de schelp knapperig zijn en niet hard. De macaron mag niet vochtig zijn, maar ook niet droog.

Heb je moeite met het bakken van macarons? Lees dan onze blog over tips en tricks bij het bakken van macarons.

 

Altijd op de hoogte blijven ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!
Nieuwsbrief